[basic info in english] [första inlägget] [the images at flickr]

Det har hänt en del, kan man väl lugnt säga. Mitt i vad som egentligen är semester (med en hel del smygjobb) har det blivit oväntat mycket Google-pyssel. Det kommer mer strukturerad info inom kort, då jag fått brev från vägverket och hunnit scanna in det. Men så här är läget i korthet just nu:

  • Att branschmedier, ffa Dagens Media, skulle gilla storyn misstänkte jag, men trodde aldrig att det skulle bli sådant drag i konventionella medier. Expressen var först ut, och sedan rullade det på. Bästa knäcket gjorde webb-ola på hd.se. Morgonpiggast var Radio Malmöhus (ursäkta ful-länken, men det är inte lätt att länka in på SR alltid). Roligaste rubben svarade e24.se för. Det gäller att inte tappa bort varumärkesfrågan i allt det här.
  • Kontakt är etablerad med Vägverket där ansvarig handläggare på min fråga ”no hard feelings?” låter hälsa att ”på Vägverket är vi inte sura”. Skön stil. Imorgon hoppas jag få deras formella skrivelse om återkallandet som jag ska besvara.
  • Kontakt är också etablerad med svenska Google. Så snart jag såg Maria Göth uttala sig i medierna skickade jag ett mail till henne och tyckte att vi borde prata. Svaret dröjde och idag skickade jag ett SMS. Då ringde hon tillbaka och sa bland annat ”ja, det verkar ju kanske lite fånigt att ignorera dig i evighet”. Maria berättade också att Google egentligen inte var intresserade av skylten – ”vi har cyklar som det står Google på” – men att man inte kunde tänka sig att jag skulle få behålla den. Maria var pigg och trevlig att prata med, men jag fick uppfattningen att de inte funderat över det här alls. De (Maria?) reagerar med ryggmärgen och kör på enligt formulär 1A. Skulle ni inte vara lite annorlunda på det där företaget?

Mest imponerad är jag över hur många som hört av sig med erbjudande att hjälpa mig. Från att inledningsvis ha tänkt mig att låta det vara nog med det här så inser jag nu att det förtjänar att gå ett varv till. Så det kommer att bli ett bra svar till Vägverket. Och det är fortfarande inte riktat mot Google eller vägverket specifikt – det är principen som ska provas. Mer om det juridiska läget kommer också inom kort.

Ett intressant tips som kom in handlar om hur många personliga skyltar det finns på vägarna som verkar verkar tveksamma om man ska följa vägverkets ”regler”. Kolla gärna på Vägverkets tjänst för fordonsfråga och klura på hur troligt det är att gamle Walt lever, bor i Jönköping och har regat DISNEY. Man kan också fundera över vad SJ tycker om att en Stefan Johansson snyltar (inte mitt ordval) på deras varumärke. Han kanske tvingas byta namn. Jag har över 40 skyltar på listan, men tar gärna emot fler. Hör av dig, även om det är dina egna. Stalltipset är att du kommer att få behålla dem.

Tack till Roland Stregfelt för den fina bilden. Visst ser man hur glad jag är för mina skyltar.

Andra bloggar om: , , , , , , ,