Gravatarer, en smart lösning med bieffekt

Missförstå mig inte. Jag älskar den smartness som gör att min bild/avatar kopplas till min identitet. Antingen det sker vi gravatar, facebook connect, openID, google friend connect, eller vilken annan modern och smart lösning som helst. Det är smidigt och allt som är enkelt får pluspoäng i min bok.

Men det skapar också en historielöshet. När jag nyss roade mig med att läsa gamla kommentarstrådar i historiska bloggposter så insåg jag att trots att tråden var många (MÅNGA) år gammal så var bilderna på kommentatorerna purfärska. Blir det inte lite ryskt, tappar vi inte en dimension av historien?

Vad tycker du?

23 thoughts on “Gravatarer, en smart lösning med bieffekt”

 1. Jag kan hålla med lite grand men det är ju också skönt att till skillnad från när man råkat figurera i press eller liknande kunna slippa ha massa gamla fula bilder spridda över nätet.

  Reply
 2. Jag kan hålla med lite grand men det är ju också skönt att till skillnad från när man råkat figurera i press eller liknande kunna slippa ha massa gamla fula bilder spridda över nätet.

  Reply
 3. @tdh: kanske det, det får bara inte ske till priset av enkelheten. Man kanske ska ha ett separat internet archive för profilbilder och gravatarer ;)

  Vem bygger?

  Reply
 4. @Jardenberg: Närå, den skulle i så fall ligga och rulla i bakgrunden och ta “snapshots” av avatarerna som visas från Gravatar. Bästa vore så klart om Gravatar körde det, men alternativet att ha en egen cache är intressant.

  Känner en kille som garanterat har kunskapen att bygga det, ska kolla hur mycket tid han har.

  Reply
 5. @Jardenberg: Närå, den skulle i så fall ligga och rulla i bakgrunden och ta “snapshots” av avatarerna som visas från Gravatar. Bästa vore så klart om Gravatar körde det, men alternativet att ha en egen cache är intressant.

  Känner en kille som garanterat har kunskapen att bygga det, ska kolla hur mycket tid han har.

  Reply
 6. Lysande idé. Som det är nu får man stå till svars för alla publicerade dumheter, med en pinfärsk bild bredvid. Nej, ta en snapshot på Gravataren vid publiceringstillfället så känns det mindre smärtsamt om en gammal kommentar skulle dyka upp ett par år senare.

  Reply
 7. Lysande idé. Som det är nu får man stå till svars för alla publicerade dumheter, med en pinfärsk bild bredvid. Nej, ta en snapshot på Gravataren vid publiceringstillfället så känns det mindre smärtsamt om en gammal kommentar skulle dyka upp ett par år senare.

  Reply
 8. Inte alls dumt. Överhuvudtaget börjar historia bli en intressant faktor på nätet. Folk är oroliga över rymdskrotet som far runt i omloppsbana kring jorden. Kanske bör vi vara lika oroliga över webbskrotet…

  Reply
 9. Inte alls dumt. Överhuvudtaget börjar historia bli en intressant faktor på nätet. Folk är oroliga över rymdskrotet som far runt i omloppsbana kring jorden. Kanske bör vi vara lika oroliga över webbskrotet…

  Reply

Leave a Reply