Aftonbladet och Bloggportalen kickar igång Stora Bloggpriset. Kul, med tanke på att kompisen Bonniers delar ut Stora Journalistpriset.

Opassande-emma tackar nej på grund av tidsbrist och det kan jag enkelt förstå och respektera, men andra var mindre lättbegripliga. Schaber Nestor, tex, tar en avig ståndpunkt och är väldigt negativ. Medievärlden kollar med lite bloggprofiler som inte är så översvallande precis. Allra roligast är Politikerbloggen som verkar fått för sig att de uppfann konceptet att dela ut priser och tramsar med den surmagade formuleringen: ”De kopierar Politikerbloggen”. Jo, tjena.

Själv har jag tackat ja till att medverka i panelen. Ett pris som delas ut av Aftonbladet kommer givetvis att få massor med uppmärksamhet. Det är gott för bloggosfären. Kan jag vara med och se till att det blir en bra blogg som vinner så vore det ju korkat att avstå.

Dessutom tycker jag att sammansättningen av panelen är intressant. Det är stordrift, på ett smart sätt. Man utgår från Bloggportalens 100 mest lästa och länkade bloggar (därmed inte sagt att de är störst i sverige…) och adderar tio specialinbjudna bloggare. Det är på den kvoten Mindpark/jag kommit in. Dessutom får vi som är inbjudna bjuda in ytterligare en bloggare var. Panelen blir alltså ganska stor.

Panelens uppdrag är att komma fram till fem nominerade i varje klass. Därefter har alla möjlighet att rösta. Varför tacka nej till ett sådant upplägg? Vill du tvärtom tacka ja, så hör av dig. Jag ska ju ta med mig ytterligare en bloggare till panelen. Du kanske har en fantastisk blogg som inte kommit upp ovanför radarskuggan? Lägg ett mess isf, så får vi se vart det bär. Låt Stora Bloggpriset börja göra nytta redan här.

Inte helt otippat så har bloggportalen-bloggarna gått fullständigt över styr av det här priset. På knuff bubblar det också, så klart. I vecka 51 släpps den fullständiga panelen.