Jag HATAR Powerpoint. Passionerat!

Microsofts applikationer på PC är, at best, förvirrande. På en Mac är de extremt plågsamma. Vissa mer än andra. I 99 fall av hundra vägrar jag använda Powerpoint men när det är dags för HD:s annonsörsdag på torsdag har jag lovat Linda att anpassa mig.

Mitt ordinarie presentationsprogram kommer från Apple, heter Keynote och är noggrant utmejslat av presentationernas mästare Steve Jobs. Det är ett underbart program att jobba i. Så skönt att jag ofta använder det som en del i min tankeprocess, även om det inte ska bli en presentation till slut. Logiskt, begripligt och bländade vackert. Det uppmuntrar till kreativt skapande.

Bill Gates presentationsprogram heter Powerpoint och dödar all kreativitet. Inte dämpar, inte begränsar. Dödar. Det är ett faktum.

Nu har lyckligtvis Keynote en alldeles utmärkt exportfunktion – så jag kan jobba i rätt miljö och sedan som sista åtgärd spara ut min preso i ppt-format. Tack för det Apple. Och shame on you Microsoft för att ni lik förbaskat plockar bort mina snygga reflections på bilderna och i största allmänhet fulifierar mina slides. Sluta upp med det, Bill. Se till att nästa version av Powerpoint åtminstone inte förstör det som är vackert från början. Hör du det?

(och det är ju verkligen ödets ironi att inlägg nummer 100 i den här bloggen skulle handla om Microsoft…)

Andra bloggar om: , , , , ,

8 thoughts on “Jag HATAR Powerpoint. Passionerat!”

 1. Och inlägg #99 handlade inte om Microsoft?

  Men jag håller med. PP för Mac är en inkarnation av smärta. När jag måste köra PP så gör jag det i Keynote, exporterar, snyggar upp i PP, startar Parallells och PP för windows och gör det sista finliret. Men… seriöst…

  Dock så har office för mac faktiskt fler “snygga” grafiska effekter. Att göra snedställda transparensgradienter i exceldiagram (ger typ en glaseffekt) går inte på PC (utan ansenlig huvudvärk), och jag tycker faktiskt om macens version av office task pane.

  Men jag fruktar för nästa versions “ribbon”-interface.

  Reply
 2. Och inlägg #99 handlade inte om Microsoft?Men jag håller med. PP för Mac är en inkarnation av smärta. När jag måste köra PP så gör jag det i Keynote, exporterar, snyggar upp i PP, startar Parallells och PP för windows och gör det sista finliret. Men… seriöst…Dock så har office för mac faktiskt fler “snygga” grafiska effekter. Att göra snedställda transparensgradienter i exceldiagram (ger typ en glaseffekt) går inte på PC (utan ansenlig huvudvärk), och jag tycker faktiskt om macens version av office task pane.Men jag fruktar för nästa versions “ribbon”-interface.

  Reply
 3. Värre än så är att en presentation man jobbat med i timmar plötsligt är oanvändbar. Det har ingen betydelse att man sparat 100 gånger. Haha!

  Reply
 4. Värre än så är att en presentation man jobbat med i timmar plötsligt är oanvändbar. Det har ingen betydelse att man sparat 100 gånger. Haha!

  Reply
 5. Aloha!

  Som Vint Cerf uttryckte det (jag vet, han är inte den enda):

  Power corrupts, PowerPoint corrupts absolutely.

  ;-)

  Reply
 6. Aloha!Som Vint Cerf uttryckte det (jag vet, han är inte den enda):Power corrupts, PowerPoint corrupts absolutely.;-)

  Reply

Leave a Reply