1. Delicious-to-Blekko search conversion hack
 2. – Smart och nördigt. En värdig inledning på den här vecka.

  Själv har jag nyss insett att jag inte åker till Egypten imorgon em utan idag på eftermiddag. Det är iof skönt att inte landa kl 04.00 i Alexandria, efter en hel resdag/natt, och stå på scenen kl 09.00 – men det ställer till en jäkla massa problem. Sånt man får tugga i sig.

  Vi håller kontakten, ok?

 3. Pro and Con of Microsoft’s embracing HTML5 while ignoring Silverlight | winextra
 4. – Å andra sidan säger vissa MS:are att de inte alls gett upp på Silverlight. Men det tror vi nog inte riktigt på?

  Cool bild, för övrigt.

 5. Murdoch’s paywall: those who leap are an engaging lot | Media | The Observer
 6. – För det första, man ska vara lite försiktig med siffror tror jag. Tex pratar man om 20% som tar sig in bakom väggen, men det borde ju vara drygt 10% – alltså mätt mot det totala antalet besökare man hade tidigare.

  För det andra, man ska vara försiktig med snabba slutsatser när publiken är trögrörligt. Jag skulle vilja ha lite demografi och lite bakgrund på de 10% som hänger kvar, jag misstänker att det är en lite speciellt grupp. En som kanske snart inte är lika stor längre.

  Och jag tror det är i det perspektivet man ska se Baekdals kommentar ”Murdoch’s paywall: those who leap are an engaging lot: http://bit.ly/9p0fXo – not really surprising, but how do you grow if you can’t share?” Det är en generation av delare på gång, och de kastar man inte in med marknadsföring (se blänkare från @stroemberg som publiceras nu på morgonen). Eller rättare sagt, man kan kanske kasta in dem, men de lär inte stanna om de inte trivs. Och det tror jag inte de gör bakom en betalvägg.

  Anyway, jag sitter i bakstätet och kollar på det här. Det är en bra plats att vara på.

 7. Jennifer Anistons hund deprimerad – går i terapi – Extra – Expressen Extra | Kändisar Hänt i Veckan Skvaller
 8. – Tack Expressen. Hur gör man för att tvätta hjärnan ren igen efter att ha läst det här? I en av sveriges största tidningar alltså…

 9. Cohn & Wolfes dundertabbe – avslöjade kunder i festinbjudan – Dagens Media
 10. – Tre frågor infinner sig:
  1. ”En återkallelse skickades snabbt ut” Förlåt?
  2. ”men det är som sagt ett ärligt misstag” Vad gör man för andra sorters misstag?
  3. … och varför ser Marta Karlqvist, vd på Cohn & Wolfe så glad ut, och varför låter hon så rosenkindat käck?

 11. Corner Office – Companies Need 4 Leadership Types, Says VMware’s Chief – Question – NYTimes.com
 12. – Jag är inte speciellt förtjust i texter om ”ledarskap”, de tenderar att bli intetsägande, iaf för en gammal ledarskapslärare ;) Men jag fastnade för en sak här:
  ”Often, when I’m interviewing people, one of the most interesting parts for me is when I’ll just pick anything that they’ve done in the past and I’ll say: “Thinking about it now, what would you have done differently? What did you learn from that?””
  Den ska jag ta med mig. Inte bara till en eventuell intervjusituation någon gång i en avlägsen framtid utan också för min egen del. Varje dag framöver, så långt jag orkar och händelserna räcker, ska jag göra det här tyst för mig själv. Lyfta fram olika roller jag haft, skeden jag levt genom, och ställa mig precis den här frågan. Det kommer att bli lärorikt, det är jag säker på.

 13. Facebook (4) | Telling the Story of Friendships
 14. – En del tycker det här är creepy. Jag tycker det är både självklart och vackert. Titta här: http://www.flickr.com/photos/jocke66/5134487183/

 15. Spinns Smurftips
 16. – Jag säger som Jerry ”Min strategi är just “min strategi” och funkar inte för alla, men för just mig funkar den bra! Vi trivs ihop, min strategi och jag.”

  Rulla ner till hans resonemang om länkar. Jag håller med. Min korta kommentar finns lite längre ner bland mina blänkare. Som jag gör för att jag vill, inte för att jag måste.

 17. 2010′s Best Geeky Halloween Costumes [TNW Shareables]
 18. – Oklart vad jag ska skylla på men jag skrattar så jag gråter åt ”Pumpkin Pi” och iWear. Förlåt. Åter till ordningen.

 19. Bli lika (a)social som Telia på 20 min
 20. – Dojan är verkligen inne på något här. Att ticka av något på en lista är ungefär lika värdefullt som det låter. Det är ett av skälen till att jag jobbar så mycket med varför och mindre med vad och hur på mina föreläsningar/utbildningar. Utan djupare förståelse är risken uppenbar att ett kryss i en rutan inte blir mer än ett kryss i en ruta.

 21. One-Liners
 22. – MOUSE OVER. Trust me on this one!

 23. The T-Mobile Welcome Back
 24. – Det här är verkligen massiv feelgood. Tyvärr är det T-Mobile, men slutar man tittar när sista klippet tonar ut så slipper man se det. Fram tills dess är det magiskt!

 25. BBC NEWS | UK | Magazine | This man wrote down his every thought – why?
 26. – Varför jag älskar HN? För att helt plötsligt flyter en artikel från sommaren 2004 upp till toppen och överraskar mig. Det här var fin läsning. Och något som datorerna fortfarande egentligen inte blivit bra nog på att lösa till oss.

  Visst lever jag med Evernote (på tredje seriösa försöket fastnade det, rejält, och nu kan jag inte vara utan) – men det är fortfarande långt ifrån så bra som ett idésamlingsverktyg borde vara. Eller hur?

 27. On Google Growing Up, Losing Employees & Being The New “California”
 28. – I ljuset av att Lars Rasmussen lämnar Google och går till Facebook svämmar nätet över av analyser, dödsrunor, överdrifter och råa skämt.

  Danny Sullivan (som jag tycker mer och mer om, för övrigt) skriver bra här. Han tar inte miste på problemet: ”Google’s inability to keep people like Evan Williams or Dennis Crowley potentially cost it from having Twitter or Foursquare built internally” men han konstaterar att det förmodligen inte finns mycket google kunde gjort annorlunda för att behålla dem.

  Det som händer är helt naturligt.

 29. blekko | Nikke Index
 30. – blekko är så nördigt så man blir helt snurrig i pannan. Om du trodde Wolfram Alpha var extrem – think again.

  Men förutom att vara en spännande sökmotor med crowdsourcing-element är det en liten grävmaskin i länkar, ranking och annat kul. Så länge tjänsten överlever kommer det nog att vara en populär anhalt. Här visar den tex på hur @joinsimon (http://joinsimon.se) och @nikkelin (http://lindqvist.com) matchar upp. Hur kul som helst.

 31. Höstens höjdare 2010 | The Brand-Man
 32. – Micco, tack. Bara tack!

 33. Sociala medier » Söndagstips 10/10/31 – Sverige runt i sociala medier
 34. – Söndagarna blir bara mysigare och mysigare. Och mer och mer måndagmorgon. Utöver Kullin tuggar så klart SSBD vidare. Obligatorisk och väldigt välförtjänt länk: http://samesamebutdifferent.se/2010/10/31/veckan-som-gick-vecka-43-3/

 35. At Microtask and CloudCrowd, Assembly Lines Go Online – NYTimes.com
 36. – Snarare än Mechanical turks låter det här som en slags mänsklig SETI. Eller hur ”Microtask is negotiating with call centers to use their employees to do its work during lulls”

 37. asymco | Making it up in volume? How to view unit profitability vs. volume in handsets
 38. – Underbart bra visualisering, i all enkelhet. Det är möjligt att jag är en n00b, men så här tydligt har jag aldrig sett det här visat tidigare. Men något säger mig att Jobs är i ett annat läge;)