jardenberg kommenterar – 1 Oct, 2010 #jjk

 1. eSprT.jpg
 2. – Japp, så är det.

  Och idag är det fredag. Morgonen började hos marknadsföreningen där jag inte fick sända Malmös SVT-chef live (public service?), fortsatte med två krönikor som skulle skriva, sedan kom jag på att de här kommentarerna var sena och snart ska jag skajpa med Hyper Island. Sedan är det möte med Resurs (spännade hbg-företag) innan jag avslutar med att prata svensk skola med en bra apple-människa. Det är en bra fredag.

  Och när har väl ett Rock on passat bättre än idag?

 3. Veni, Vidi, Verba Verti
 4. – Google alltså. Man måste älska dem.

 5. Androidägare – dags att shoppa loss!
 6. – Det var väl på tiden?

 7. BenDauphinee.com – Pay The Bills
 8. – Klunkigt, fult, dåligt beskrivet – men smart idé. Någon som vill testa honom och rapportera?

 9. Thanks For Paying Taxes. Here's A Receipt. : Planet Money : NPR
 10. – En strålande idé!

 11. Kevin Rose Speaks Frankly About The New Digg Rollout (TCTV)
 12. – ”If I had to do it all over again I would have kept all those features we had on the old site, and let the users try them out first and see if they had a taste for the new features and only then, if they really liked them then rolled them out to everybody else.”

  Den stora lärdomen: var rädd om dina core users. Igen: var extremt noga med att du har din hårda kärna med dig när du gör förändringar!

 13. Google URL Shortener Opened To The Public; Comparing To Bit.ly & Twitter
 14. – En bra genomgång, inte bara av googles tjänst som nu öppnar upp sig ytterligare – utan av flera bra tankar runt url-förkortare (som jag för övrigt verkligen önskade att vi skulle slippa helt och hållet)…

 15. Chromium Blog: WebP, a new image format for the Web
 16. – Jag vet inte – med tanke på att video äter upp runt 90% av bandbredden idag (kolla aldrig en bra siffra;) så är jag tveksam till om drivkraften att banta bilderna är tillräckligt. Ska erkänna, har inte läst på om projektet än, men med tanke på att inte ens GIF gått att utrota så tycker jag spontant att det verkar vara en tuff uppgift.

 17. Warning! | There might be a problem with the requested link | Flickr – Photo Sharing!
 18. – Jag har försökt, helt kort, att reda ut vad som kan ha gått snett här – men det är svårt att hitta info hos bit.ly. Eller så letar jag dåligt. Klassiska tricket, att lägga till ett plustecken, ger inte mycket http://bit.ly/9yXUFj+
  Tips från någon som har tid att kolla lite mer noga?

 19. Start at SIME
 20. – Det här är ett spännande initiativ, och det ska bli kul att se vart det tar vägen. Men jag studsar lite på att ”organization” är ett tvingande fält i ansökningen – det är väl väldigt många aktivister som jobbar utanför de traditionella organisationerna idag. Är det inte lite gammalt tänkt?

  BTW, jag är väldigt stolt över att vara en del av det här startfältet: http://sime.nu/10/stockholm/speakers/

  Vi ses kanske där?

 21. Nya medier-bloggen | SvD
 22. – Jag måste nog lägga min röst på betydelsefull – men ur ett positivt perspektiv. Man vet var (twitter-)publiken finns, och man anpassar sig. Det är gott. SR är öht bra på det på många håll nu. Jag hatar dem fortfarande för sverigesradio.se, nya loggan och nya sajten, men innehållsmässigt är de rätt. Det här är bästa bevakningen av TPB-fallet, tex: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3402&grupp=6915

  Jag tycker vi säger att allt gott är att skylla på @malincrona, ok?

 23. Kick Ass, Ads, Content, Pictures, Menu Bars… | Rock, Paper, Shotgun
 24. – Hehehe, stencoolt spel som du kan spela på vilken webbsajt som helst. Låter det konstigt? Det är det också. Gå loss på ditt favorithatobjekt. Just do it ;)
  (Tack till Martin W för tipset)

 25. The visionary’s dilemma | The Brand-Man
 26. – Härlig gästbloggare hos micco. Håll ögonen öppna, det kommer mera.

 27. utmana mig i #planeto
 28. – Kom igen internet, tävla mot mymlan.

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 1 Oct, 2010 #jjk”

Leave a Reply