1. Survival through a 3" hole
 2. – MAKEs me think. Du också kanske. Framför allt känner jag ett stort mått av tacksamhet för det liv jag lever. For better for worse, jag slipper iaf tränga in hela min omvärld och alla min externa behov genom ett decimeterstort hål.

  Full rulle idag. Som vanligt. Men finalen är kul, kl 16.30 går vi live från IIS-soffan: http://www.iis.se/live
  Matigt och mysigt och puttrigt. Häng med!

 3. Prediction API: Make smart apps even smarter
 4. – Open data, prediction och serendipity – se där, tre byggstenar för framtiden.

 5. OAuth 2.0 (without Signatures) is Bad for the Web
 6. – Det här är ganska djupt, men säkerhet och identitet angår oss alla. Hoppas att tillräckligt många engagerar sig i det här, vi behöver ta tillbaka open stack-begreppet och se till att det fortsätter röra sig framåt. Men utan att bli fartblinda.

 7. Och vinnaren är…
 8. – Glad att det rör på sig för Anton. Men jag känner ett stygn av oro för Twingly – hur är det med fokus?

 9. mina barn har flyttat hemifrån
 10. – Det är inte utan att jag får gåshud.

 11. Fredrick Federley misshandlad | Nyheter | Aftonbladet
 12. – Men vafan.

 13. How to BUMP | BUMP
 14. – jag älskar galna idéer, men det use case de visar upp i den här filmen måste vara det mest långsökta EVER ;) Tur att de får rätt på det i en del andra filmer…

  Anyway, det flyger nog inte, eller hur?

 15. Finding the Best Way to Read Books on an iPad | Walt Mossberg | Personal Technology | AllThingsD
 16. – Min favorit: Kindle. Det trodde ni inte, va? Men den synkar så snyggt mellan alla mina enheter, alltså macarna, ipad, iphone och det är guld värt. Däremot är den inte så shoppingvänlig annat än vid datorn och det är lite synd. Men allinall: jag läser mer idag än någonsin förr.

 17. Developer Release
 18. – Igår släpptes både Diaspora i en första preview och Mycube i stängd beta http://mycube.com/blog/ – jag har inte testat någon av dem än, men följer såklart med spänning. Någon där ute som kör?

 19. Alex Payne — The Very Last Thing I'll Write About Twitter
 20. – Fascinerande läsning som ganska exakt ekar vad som fick en god vän att lämna det företag han varit med om att bygga om. Jag tror att många smartskallar idag fungerar så här. Det blir tydligare att den grundläggande filosofin spelar stor roll, och allt oftare krävs det ett stort, hollistiskt och nästan filantropiskt drag.

  Att lämna Twitter för att man inte går nerför den smala stigen av decentralisering (federering) tycker jag är ytterst hedervärt.

  Sedan är det en helt annan sak att jag tror Twitter (liksom facebook) kommer att tvingas till det, alldeles oavsett, om tillväxten fortsätter. Men det är en annan sak.

 21. Apple to announce subscription plan for newspapers – San Jose Mercury News
 22. – Ett första tecken på att Steve börjar blir gammal på riktigt?

 23. The real Facebook burglaries story « BuzzMachine
 24. – Intressant att den i medierna stort uppslagna storyn föll ihop mer än en smula.

  Men när det kommer till hans avslutande råd, och take på det som Jarvis beskriver som ett äkta hot så måste jag nog ändå be om att få backa bandet lite. Det finns många andra bra sätt att ta reda på om folk är bortresta eller inte. Och bara för att man är bortrest så är det väl inget som säger att huset är tomt? Det finns kanske en mycket, mycket liten högriskandel av jordens befolkning som faktiskt behöver bekymra sig för det här. Resten av oss kör på som vanligt, med Securitas, husvakter och pigga grannar. Precis som för 15 år sedan.

 25. PlaceTrack: a first background Google Latitude updater for iPhone – Tranquilli.org
 26. – Den här verkar snygg, någon som testat? ping @lillerik

 27. Swedish entrepreneur launches first Social Exchange: Introducing Social Networking 2.0 – The Local
 28. – Notera den diskreta ”Sponsored article”. Anton startade ett resonemang på Twitter http://twitter.com/agaton/status/24569827509 och jag håller med, det här är inte snyggt. Men jag tror inte det är the Local som drabbas hårdast. Alla som läser det här känner väl spontant att något inte står rätt till, och jag tror det slår mot innehållet, och i förlängningen tyvärr mot JSvH.

  Man ska ju inte behöva köpa press, liksom?

 29. CHART OF THE DAY: Twitter's Path To 33 Billion Tweets Per Year
 30. – Är det bara jag som inte ser några tydliga peakar vid de tillfällen de pekar ut. Det är klart att de sortens händelser påverkar tillväxten, men det jag framför allt ser när jag tittar på den kurvan är en magnifik, stabil, tillväxt som ser klart organisk ut. Eller?

 31. Finns det någon hemligt recept för att få sina annonser godkända?
 32. – De här riktlinjerna finns det all anledning att ha koll på, om inte annat för den situation annonser som google skjuter ut på din sajt inte följer dem. Då bör vi säga ifrån, eller hur.