jardenberg kommenterar – 19 Jul, 2010 (#almedalen final edition)

 1. Sociala medierakuten | Flickr – Photo Sharing!
 2. – Kolla vilken miljö, vilket tryck, vilka människor. Och då syns ändå inte alla som satt utanför, på torget, och kollade showen via nätet. Sammanfattningsvis: ett minne för livet! Tack för #almedalen 2010.

 3. JMW Kommunikation » På väg mot Politik 2.0 – gästlistan från #sma i #almedalen
 4. – Kolla in vilken fantastisk gästlista. Jag måste nypa mig i armen för att fatta det. Min egen high var nog att Eva Hamilton tackade ja till min invit, men det är sannerligen svårt att välja i den här gottepåsen. Och teamet, detta fantastiska gäng. Vilken resa. Snabblänk till avsnitten: http://www.jmw.se/live och snabblänk till våra vänliga sponsorer: http://www.jmw.se/sociala-medieakutens-sponsorer/

 5. Tre dagar i Almedalen leder till lång bloggpost med text och bilder
 6. – Så klok, så sansad, en sådan fröjd att ha runt sig. Se även gästen nedan så förstår du att vår etagelägenhet (låter finare än vad det var;) på Stora Torget var en intellektuell högborg. I allt övrigt kändes veckan som boot camp ;)

 7. Unni Drougge » LULZ I ALMIS
 8. – Kul post från en tillfällig gäst i vårt lilla #sma-kollektiv. Stanna gärna längre nästa gång, ok?

 9. Kallbadhuset, Visby – Wikipedia
 10. – ”Kallis” är en av sveriges märkligaste platser. Måste upplevas. Och när du väl är där, testa deras räkmacka. Heaven23 i gbg kan slänga sig i väggen. Och när jag fick höra att det bara är två tjejer som jobbar i köket och att de under primetime mellan 11-13 slangar ut 350 mat – så vet min beundran inga gränser. Hög kvalitet på allt.
  En eloge också till Sara på Cafe Milagro som stod för värdskapet hela veckan. Imponerade serviceminded och alldeles underbar. Tack! http://www.gotland.net/sv/foretag/cafe-milagro

 11. bisonblog: Almedalen 2010 – en lista
 12. – Och Fredrik Wass kokar ner…

 13. Deepedition » Sista sociala medieakuten i Almedalen
 14. – Skönaste @deeped får också säga hejdå till almedalen. Notera helst inte frisyren på bilden från köket…

 15. opassande » Blog Archive » Liten snabbsummering av min Almedalsvecka
 16. – Emmas sammanfattning som bland annat pekar till vår sammanfattning ;) Men den här länken hade Emma fått ändå, för hon tänker som jag och gillar som jag. Heja!

 17. Resumé av Bloggplats H12
 18. – H12 var grymt, GRYMT, bra. Tyvärr stängde de alldeles för tidigt, men framför allt alldeles för hastigt. Karin, Ann och Martina byggde en relation med oss under den där veckan. Den får man inte bara avbryta sådär. Alltså blir betyget för Almega och Politometerns Bloggplats H12 bara femplus.

 19. Politikerbloggen » SNYGGASTE KILLARNA Här är Almedalens hunklista
 20. – Titta, titta, vi fick minsann in en från teamet på den här listan också. Heja!

 21. YouTube – socialamedieakuten’s Channel
 22. – Vad du än gör, åk inte till #almedalen utan att ha studerat Karin Adelskölds mingeltips först.

 23. Utkiksbloggen: Almedalen är kul och en bra mötesplats
 24. – Lite medierelaterat från #almedalen. Robert Rosén är en klippa. Hans och hans underbara och lika engagerat aktiva fru är favoritinslag från ön. I år gjorde Robert en insats i en panel som som fick någon att vitsa på twitter om att det enda som var bättre än Rosén i almedalen var @robros. Men jag hittar inte tweeten. Någon?

 25. Almedalsveckan en kommunikativ Medeltidsvecka « Newsdesk PR 2.0
 26. – Jag håller med dojan när han efterlyser med kvalitet. Och jag tror på nästa år. Valet kom verkligen i vägen för den lite djupare och mer spännande debatten i år. allt handlar om att vinna i september, allt för lite handlar om att göra skillnad i det längre perspektivet.

 27. Valvaka i TV (fast socialt) | Valvaka i sociala media – TV på nytt sätt
 28. – Du har väl inte missat att uppföljningen på vår grymma vecka i #almedalen redan är klar. Nu laddar vi inför den 19 september.

 29. Joakim Jardenberg om sitt krig för öppna data
 30. – ”…åter till studion. Jasså, hade vi ingen studio” ;) Underbara @johanlange och @danehav rockar loss och fångar mig i steget. Och här är anledningen till att vi skulle samlas kl 11.00 – nästan hela gänget från http://politik20.se samlade på en bild http://www.flickr.com/photos/langecom/4797654690/

 31. Spinn om metadiskussionernas #Almedalen — Doktor Spinn
 32. – Min egen bloggverksamhet under almedalsveckan var en total katastrof. Jag tror allt mer på min tes, jag har ett visst antal ord att förbruka varje dag. Och på 30 minuters live talkshow varje dag, och hundratals snabba möten på det – då blir det inget över.
  Men åter till Jerry, och hans reflektion. Jag tror det är spot on. Men jag tror också det är nära nog oundvikligt en vecka som den i almedalen. Sådana tillfällen, liksom tex SSWC, är nog inte gjorda för skrivande. Men kolla på flickr så många fina bilder det finns från veckan. Säger det oss något?

 33. Peter Andersson – med rätt att tycka….: Sociala medier spelar ingen roll?
 34. – Peter L Andersson är cool, jag gillar hans sätt att analysera sig själv (liksom DoktorSpinn gjorde nyss). Däremot gillar jag inte att Hampus Brynolf fortsätter hävda siffror utan transparens. Här igen http://twitter.com/hampusbrynolf/status/18753538942
  Jag säger inte han siffrorna inte finns, men det vore fint om han levde upp till löftet att skicka över dem. Eller så är det bara jag som missat var de redan är publicerade?
  Däremot: självklart har Hampus rätt i att varje kanal är unik. Men lika självklart har han fel i att de 8.000 som följer ”Socialdemokraterna” på facebook skulle känna sig spammade av något fler än tre uppdateringar…

 35. Sociala medier eller bara medier i almedalen? « Claeskrantz.se
 36. – Så vällovligt, så många ord, så många fel. Tyvärr. Mest fel: att man inte skulle använda de officiella kontona också. Det är ju där den som inte vet letar. Hela resonemanget är som att sociala/nya medier bara var en enda sak, ett enda sätt.
  Mest förvirrande: att bloggplats H12 var en borgerlig institution. Det hade jag ingen aaaaning om!

 37. Almedalen och självrannsakan | Telia – Bättre Affärer
 38. – Telia fick mycket stryk, telenor fick mer. Själv är jag fascinerad över hur bra mitt 4G (https://jardenberg.se/b/forsta-intrycket-av-telias-4g-for-mac/) fungerade. Jag tror till och med det användes för att sända TEDxAlmedalen, men det får jag återkomma till. Synd däremot att Teliabutiken var stängd på söndagen så jag inte kunde återlämna lånet. Nu väntar jag på att de ska höra av sig (ping telia) så att vi kan komma överens om alternativ lösning…

 39. Det är jag som är ”killen med håret” | Emanuels randanmärkningar
 40. – Killen med håret har lite problem med självbilden;) Emanuel, du är allas vår almedarling, make no mistake. Men att du skurit bort Annika Beijbom så brutalt från en bild är svårare att köpa än att du klippt bort din arbetsgivare från den här bilden… http://www.flickr.com/photos/jocke66/4783215428/

 41. Svik inte samtalet – en läxa från Almedalen | Makthavare.se
 42. – Grattis makthavare.se till priset som årets varumärke i Almedalen. Stina Morian och hela redaktionen är så väl värda den utmärkelsen. Liksom Magnus här, som dessutom skriver så klokt: ”Så vår uppmaning till alla som tänker delta på nästa Almedalsvecka är: Svik inte samtalet. Våga lyssna också på din meningsmotståndare. Våga tala fritt med vem som helst – journalist eller inte. Försök inte låsa in dina medarbetare. Bidra till den unika Almedalsandan – förstör den inte.”

 43. Massans #sorl | Nya medier-bloggen SvD.se
 44. – ”Vårt användande av Twitter i dessa situationer fungerar lite som om vi skulle sätta ett soundtrack till vardagen vi befinner oss i – vi förhöjer verkligheten, skapar något mer levande av den.”
  Låter inte det som AR, augmented reality? Visst gör det. Kul för övrigt att möta Anders charmerande och skickliga fru Evelina på ön, men saknade så klart Anders själv där. Hoppas se honom på Tjärö iaf ;)

 45. På väg mot flopp för sociala medier i årets valrörelse? | JMW Kommunikation
 46. – Den här fantastiska texten från Brit vill du inte missa. Den säger (nästan;) allt och borde användas som manual av partierna. Varför de inte redan gör det här? Helt obegripligt, om du frågar mig.

7 thoughts on “jardenberg kommenterar – 19 Jul, 2010 (#almedalen final edition)”

 1. Hehe, jag vet, jag vet. Skojade bara lite eftersom du klippte annika så brutalt, mitt över ögonbrynen liksom. Det är bara hon och nikke som drabbats på det viset av din vassa sax. Kul postning för övrigt. Och du, det där med blank panna är bara ondsint förtal ;)

  Reply
 2. Läser, inte utan att det tåras lite, punkt 17:s första mening. Tack för det uppskattande omdömet! :-)

  /peter

  Reply

Leave a Reply