jardenberg kommenterar – 2009-05-22

4 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2009-05-22”

 1. Angående “original reporting” – har du någon aning varför alla våra stora dagstidningar envisas med att fylla ut sina hemsidor med så stora delar telegrambyrå-innehåll som de gör idag?

  Ser man en nyhet eller film på Sydsvenskan så är det ju i praktiken lönlöst att försöka gå till DN, SvD eller någon annan tidning för att få veta mer – för då ligger där exakt samma nyhet och film.

  Det döljer ju det unika innehållet som faktiskt gör just den tidningen värd ett besök – annars handlar det ju bara om vem som har bäst design när innehållet ändå är detsamma.

  Reply
 2. Det är ju en effekt från papperstidningstiden. Des hade man ett fast format att fylla, så kunde man köpa in relativt billigt, syndikerat material från nyhetsbyråerna så var det snabbt och enkelt fixat. Och ingen brydde sig, eftersom varje tidning hade sitt begränsade spridningsområde. Ingen märkte det helt enkelt.

  Nu ser det annorlunda ut och jag tror de flesta sajter ligger kvar och pumpar commodity-nyheter i en kombo av gammal vana och vilja att vara en one stop shop.

  Men det finns de som går mot strömmen. När vi satte upp NWT.se så valde vi bort allt utom egenproducerade lokala nyheter.

  Reply
 3. Jag möttes av detta meddelande när jag surfade hit – “Hallå! Det verkar som du är ny här. Välkommen!”. Hur vet du detta? Registrerar du besökares IP-adresser för att jämföra med? Vad registrerar du i så fall mer om besökarna? Är denna blogg en del av FRA?

  Reply

Leave a Reply