jardenberg kommenterar – 2009-07-08

14 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2009-07-08”

 1. Jag satt och funderade på sociala medier vs traditionella medier under MJ:s ceremoni igår. Sociala medier brukar hyllas som det största sedan skivat bröd när det gäller global täckning, men frågan är om inte traditionella medier ändå knäcker när det gäller sådana här händelser. Det skulle vara väldigt intressant att se statistik på hur många det var som såg ceremonin online/offline.

  Reply
 2. Fast det här med STIM ju inte någon nyhet. Så här har det varit sen 60-talet och handlar om musik som spelas i receptioner, hissar etc.
  Det handlar inte om den enskilde anställdes privata musiklyssnande på jobbet.

  Nyheten är typsiskt fall av sommartorka på nyhetsfronten.

  Reply
 3. Nyheten är glidningen: “Enligt STIM ska alla företag och organisationer med fler än 40 anställda betala en licens om anställda lyssnar på musik via datorns ljudkort eller annan utrustning som tillhandahålls.” – man gör det till en fråga om personligt lyssnande. Så jag tror du har fel här.

  Reply
 4. Jag pratade med en anställd på STIM idag som sa att det inte är något nytt alls utan att det alltid varit så här.

  Det handlar om att det ska vara 40 anställda och minst 20 som lyssnar – då räknas det som offentliggörande.
  Dvs, när jag sitter här på mitt rum och lyssnar på Spotify som jag bara själv hör så är det inte offentligt, trots att vi är över 40 anställda på arbetsplatsen.

  Reply
 5. Och där står fortfarande inget om *samtidigt* lyssnande. OM 20 pers kan sitta och lyssna på musik genom utrustning som arbetsgivaren tillhandahåller så ska man pröjsa. Att det alltid varit så betyder inte att det blir mindre fel när man nu börjar driva det.

  Reply
 6. Nyckeln är: “När personalen lyssnar på musik genom annan teknisk utrustning som företaget tillhandahåller, till exempel ljudkort i datorer eller mobiltelefoner FM/3G. ” – så om ni är 20 pers på din arbetsplats (med minst 40 anställda) som har fått en mobil som det GÅR att lyssna på musik i så ska ni pröjsa. Så står det ju utryckligen.

  Reply
 7. ja, jag frågade om just de grejjerna och den jag pratade med hävdade att det är ett missförstånd.

  Jag frågade idag om jag köpte egna hörlurar/högtalare om det då räknades som att jag lyssnar privat på mina egna cd-skivor alt. spotify och det gjorde det tydligen.

  Reply
 8. Undra var den gränsen går – om mina egna hörlurar till arbetsgivarens dator innebär att arbetsgivaren inte tillhandahåller utrustningen – innebär det då att alla med hörapparat inte heller får sin utrustning tillhandahållen av arbetsgivaren t.ex.?

  Vad är det som gör en musikupplevelse till något som arbetsgivaren står för egentligen?

  Reply

Leave a Reply