jardenberg kommenterar – 2009-11-28

 1. opassande » Blog Archive » IV – Choklad och integritet
 2. – Emma för en inre dialog. Lätt att identifiera sig med, svårt att skriva ner så här bra. Tack för att du gjorde det.

  Och BTW, är det inte toppen av ironi att kablarna kopplas in samma dag som Oscar Swartz fyller jämt. Grattis så jävla mycket på födelsedagen, liksom.

 3. Professor: "Climategate" är en katastrof för FN:s klimatforskare – Artikel av Ingemar Nordin – Newsmill
 4. – Lite längre ner låter jag nördarna kommentera, och här är det en del av forskningsvärlden som säger sitt. Men vad är FUD och vad är på riktigt. Förhoppningsvis vet vi snart – om bara storyn får komma upp ovanför radarskuggan.

 5. Book Review – 'Googled – The End of the World as We Know It,' by Ken Auletta – Review – NYTimes.com
 6. – Ahh, jag vet inte. Det här låter som en jävligt surmagad bok, men kanske något för Anreas Ekström att plocka idéer från. Det har ju verkat svårare än förmodat att hitta kritiska röster. Så, fråga den som har frågat de amerikanska mediecheferna…

 7. What are Google’s real motivations behind Chrome OS? | VentureBeat
 8. – Venturebeat är en riktigt bra VC-blogg och här tar man upp en aspekt av Chrome: ”Success is not about whether a lot of people use Chrome OS. It’s about whether a lot of people end up using Web applications”

 9. In The Age Of Realtime, Twitter Is Walter Cronkite
 10. – Läs hela, det är inte bara så uppenbart som det verkar först. Bra resonemang, bra exempel, och bra föda för vidare tankar.

 11. Armed and Dangerous » Blog Archive » Hiding the Decline: Part 1 – The Adventure Begins
 12. – Nördarna har fått massor med data och beräkningar att gräva i. Ibland, som här, verkar man göra det lite för enkelt för sig, men debatten är intressant. Jag tycker det känns bra att mer av materialet har kommit ut som en slags ofrivillig open source så att smartskallar som INTE har vinstintresse i det kan försöka komma fram till någon slags närmare sanning…

 13. Oscar Swartz :: Texplorer: Cut eller Uncut: Om förhudens långa svans
 14. – Oscar vrider alltid frågor ett varv till. tack för det!

 15. Sydsvenskan vann Stora journalistpriset – Kultur & Nöjen – Sydsvenskan – Nyheter dygnet runt
 16. – Haha, coola och störtsköna Kinga: ”Det är ett av verktygen i min låda.” Yes!

 17. Bland grisfötter och dockhusmat
 18. – Påminner om när vi är ute och reser. K har en passion för utländska städ- och rengöringsmedel. Märklish.

 19. Anna Björklund » Och med bara ett klick!
 20. – Så makalöst tramsigt.

 21. Vem är värd att lyssna på? — Indikat Internet
 22. – Givetvis är jag glad att nämnas på listan, men jag förstår inte alls formuleringen.

2 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2009-11-28”

 1. Har läst Ken Aulettas bok. Den är bra, men den hade behövt en stygg redaktör – långa passager känns lite tuggiga. Samtidigt berättar han bra, och det är kanske på sätt och vis en fördel för honom att han till så liten del själv är en “nätmänniska” – han värderar ju utifrån, och förutsätter ingenting. Men jag skulle nog inte rekommendera boken till någon annan än de mest passionerat intresserade egentligen kanske.

  Reply
 2. Google gav i helgen mer än 10 miljoner sökträffar på “climategate”, fler än på “global warming”. Det här är en storm som inte kommer att blåsa över, hur gärna vetenskapsredaktörerna på SvD och DN vill det…

  Reply

Leave a Reply