jardenberg kommenterar – 2009-12-05

 1. Vad betyder Augmented Reality?
 2. – Eftersom jag diskuterar AR lite längre ner är det ju inte mer än rätt att ni får ta del av Olles fina förklaring på vad det egentligen är. Thanks mate!

 3. Five Years of Digg…and counting
 4. – Digg fyllde år i går. Grattis i efterskott. Och idag har det trillat in en handfull friendrequests. Men i övrigt en ganska lågprofilerad tjänst här hemma. Annat är det i tex UK. Under en workshop-serie i London i höstas var det nästan lika mycket Digg-snack som FB-snack. Märklish.

 5. Apple Buys Music Service Lala At A Steep Discount | Peter Kafka | MediaMemo | AllThingsD
 6. – Jag är fortfarande helt säker på att Apple hellre hade köpt Spotify, om de varit köpbara… Nu blev det en halvmesyr istället, men jag är nyfiken på fortsättningen.

 7. EtherPad Blog: Google Acquires AppJet
 8. – Visst sa jag det här för något år sedan när jag började använda Etherpad? Must investigate. Men det händer hur som helst givet, och ett stort gratis till smartskallarna på AppJet. Hoppas ni fick en bra exit.

 9. "Zenith vinner pris" – Dagens Media
 10. – Ursäkta mig, men om man nu ska vara braschtomte och ta ett antal elektroner i anspråk – borde man inte kunna hitta på mer än så här? Eller det kanske är en del av deras effektiva medielösningar?

 11. Hey… free idea! Catch!
 12. – Smartklas klipper till med vinet för vår generation.

 13. R&D Summary – week 49
 14. – Björn noterar att artikeln på Arctic Startup (länkad längre ner) var förvirrad, och jag läser Saras försök att reda ut situationen i kommentarerna där. Men jag blir fan inte klokare. Sorry alla mina goda och kloka vänner på R&D, men jag får inte ihop vad tusan ni sysslar med. Ena sekunden säger ni väldigt smarta saker, nästa sekund är ni tillbaka till läsplattan igen. Och hela tiden låter ni Episerver-projektet här hemma hänga som en outtalad förbannelse över hela Bonniers.

  Som su skriver själv: ”No one was discussing whether open platforms and standards was the way to go or not, it was just a matter of how to use them.” – om nu det är en intressant reflektion, vilket jag tycker det är, varför i HE hör vi då inget på hemmaplan om det som era kolleger sysslar med?

 15. Google Building Augmented Reality Search for Android Phones
 16. – Jag testar en liknande funktion i Amazons iPhone app. Under ”remember” kan du ta bilder på objekt (som du sedan kommer vilja köpa…) och skicka upp till Amazon. Om de lyckas identifiera det så får du förslag på vad du kan köpa den, och liknande produkter. Cool. Visst.
  Men som med så mycket annat – det är när AR blir tråkigt och ligger mycket närmare oss som det kommer att bli intressant på riktigt. Det är fortfarande för mycket av en separat app. Därför tror jag det kan bli vasst när google med search kliver in på banan.

 17. HD’s nya sidoaffärer – en återvändsgränd?
 18. – Det är klart att det inte räcker med en deal. Men gör många sådana här dealar, återupprätta depeschkontoret, ta över som eventanordnare, göra allt som kan göras för att bli en riktigt aktör på den lokala marknaden. Och våga låt de nya initiativen ta plats i de egna produkterna. Det här var inte så hett: http://hd.se/special/hdpasset/2009/11/11/nyhet-alltid-20-rabatt-hos/

 19. Medievärldens redaktion hemlös
 20. – Ett tips vore ju annars att skita i att flytta in på måndag. Medievärldens redaktion hade gjort sig utmärkt som ambulerande caferedaktion. Axel, våga och vinn!

 21. Rick Falkvinge (PP) » Ännu ett inkompetent tingsrättsbeslut
 22. – Bara att hålla med Rick här – domstolarna borde sättas i skolbänken. Alternativt behöver vi en specialdomstol för it-rätt: http://sv.wikipedia.org/wiki/Specialdomstol

 23. Google Trends: facebook, aftonbladet
 24. – Dagens graf. Jag brukar ju visa kurvurna från google trends som försöker uppskatta trafiken. Den här handlar om vad folk skriver i sökrutan istället. Men eftersom vi vet att genomsnittsvensken använder google sökruta som navigeringshjälpmedel visar den nog ganska tydligt hur intresset ser ut. Hade jag varit aftonbladet hade det här bekymrat mig.

 25. Infinite slashdotting – Load Impact Blog
 26. – Underbar historia. Heja Ragnar!

 27. The Mediocre Future Success of the Bonnier E-Reader
 28. – Ord och inga visor.

 29. 15 Failed Predictions about the Future – Oddee.com
 30. – Sånt här är kul. Någon som har en lista på svenska förutsägelser gone wrong?

 31. Gboard: A Keyboard Just for Gmail Users
 32. – Galet. Coolt. Framtiden är fysisk.

 33. VM-lottning och nya sjukregler – här är nyheterna
 34. – Och nej, jag tror inte det här problemet löses med episerver. Men vassegoa att försöka. Mitt erbjudande har iaf inte lett till något.

1 thought on “jardenberg kommenterar – 2009-12-05”

Leave a Reply