1. Dear Flash plugin, love OSX | codesketch
 2. – Ja, vad ÄR det här frågan om. Varför i hela fridens namn måste Flash fungera så uselt under OSX? Va?

 3. World misled over Himalayan glacier meltdown – Times Online
 4. – IPCC har koll på läget. Eller hur var det nu. Fruktansvärt pinsamt, det här.

 5. Makthavare » Bestraffas moderaternas ledande FRA-kritiker?
 6. – Jag tycker nog inte att man behöver vara så konspiratoriskt lagd – det här luktar. Och jag säger som Hax, Karl Sigfrid – skynda dig över till PP (http://henrikalexandersson.blogspot.com/2010/01/moderata-svinerier-i-repris.html)

 7. "American Pixels" Series Makes Art of Artifacts – Art – Gizmodo
 8. – Vår tids motsvarighet till Roy Lichtensteins raster-kärlek?
  http://google.com/images?q=roy+lichtenstein

 9. APOD: 2010 January 15 – Scenes from Two Hemispheres
 10. – Nördvarning. Men det är coolt

 11. 5 Ways Foursquare is Changing the World
 12. – Changing the world är ju kanske att ta i… Men jag bekänner mig villigt till de frälsta. Så länge det nu är roligt.

 13. How The EFF Lost Its Way By Defending Hate Mongers And Tunnel Rats
 14. – Jo, EFF ska verkligen agera utanför kontext. Det är liksom hela grejen. Lågvattenmärke av TC att ta in en sådan här gästpost, imho.

 15. Josh’s Favorite Jailbreak Apps — Just Another iPhone Blog
 16. – Sedan jag var i US sist är min iPhone jailbreakad och upplåst (för att kunna köra ett amerikanskt ab) men jag har fortfarande kört den vanilj. Syftet är att köra telefonen som ”alla” andra gör för att kunna jämföra med min vanilla Android i andra fickan. Men nu är det slut på det. Har funderat ett par dagar och nu ska jag återgå till en totalpimpad iPhone. Det är över ett år sedan. Här är posten som knuffade mig över kanten. Inte klokt så snyggt det blivit sedan sist.

 17. Rebooting RSS in the time of Twitter
 18. – Det där är en lyx man kan ägna sig åt om man inte lever på att ha koll…

 19. letterhead nostalgia
 20. – The Doors hade brevpapper? Nu rasade min bild av Jim Morrison ihop fullständigt… Men allvarligt, jag hade faktiskt glömt hur snyggt det är med brevpapper. Alla mina tidigare företag har haft det, men inte mindpark. Tecken i tiden.

 21. Presentation Zen: Steve Jobs at Macworld: "We come from different worlds"
 22. – På krokiga vägar kommer jag igen tillbaka till den här posten som jag läste 2007, när det begav sig.

 23. Progress Trackers in Web Design: Examples and Best Practices
 24. – Varför har jag aldrig sett det här med en nyhetshändelse? Visst kan berättandet av en story presenteras i flera steg, och underlätta intaget. Har du kort om tid ser du direkt vilka bitar du bör välja, har du gott om tid eller är väldigt intresserad kan du följa hela kitet.

 25. bisonblog: Hjälpen når inte fram
 26. – Håller Fredrik, det här var en rapport som verkligen kändes. Den gick rakt in i nervsystemet. Precis som Fox News reportern som tappade rösten helt i fredags eller CNN inslaget igår om sjukvårdspersonalen som lämnar fältsjukhuset och alldeles nyopererade patienter till sitt öde – på grund av säkerhetskäl.

  Redan för ett par dagar sedan citerade jag en artikel som slog fast att landet Haiti i praktiken inte finns längre. Så stort är kaoset.

  Så vad fan ska man göra här på hemmaplan? Egentligen?

 27. Italy proposes mandatory licenses for people who upload video
 28. – Italien och Frankrike tävlar om att begripa minst av internet. Det är verkligen helt bisarra förslag som kommer från två länder som har alla förutsättningar att veta bättre. Man tar sig för pannan.

 29. WordPress Plugin Releases for 01/16
 30. – Plugin-krig: ”MaxBlogPress plugins require a two-step registration/activation process, as well as a forced opt-in to an email-list subscription, in order to use them. This plugin circumvents those requirements, enabling unrestricted use of the plugins.”

 31. Aftonbladet och Expressen låter inte Google arkivera | Emanuels randanmärkningar
 32. – Jag tycker, i ljuset av utgivaransvaret, inte att det är det minsta konstigt att man inte tillåter cachen. Verkligen inte det minsta konstigt.

 33. Breach of Copyright – The Independent on Flickr – Photo Sharing!
 34. – Hänger bra ihop med diskussionen om hd.se och flickr. Det verkar som det är flera parallella universum nu…

  Och det verkar rent allmänt som om många traditionella medier har svårt att agera på ett schysst sätt i den nya biotopen.

 35. Krönika 16/1: Dagstidningen – en kompromiss
 36. – Ja, jo. Men jag tror också att man måste bestämma sig. Det lokala räcker inte som urvalsram. Försöker du göra en tidning för alla gör du en tidning för ingen. Våga välja bort.

 37. Öppen källkod – varför är tidningarna så rädda? « Tidningsliv
 38. – Härligt frispråkigt att Svenåke. Hejaheja!

 39. Fa.il: Bing’s URL Shortener Is Longer Than Bing’s Own Domain
 40. – Haha, visst finns det url-förlångare också – som skämtpryl alltså. Men det kan ju knappast ha varit det som M$ hade tänkt sig. Så vad hade de egentligen tänkt sig.