jardenberg kommenterar – 2010-03-12

 1. Wayfinder läggs ner – Computer Sweden
 2. – Synd på gänget i Lund, men var det någon som inte såg det här komma? https://jardenberg.se/b/kort-om-google-goes-turn-by-turn/

 3. Det börjar bli dags att gå ur Publicistklubben | SvD
 4. – Sanna Raymans sågning av Ulrika Knutsson är poesi. Jag är inte medlem i publicistklubben så ja struntar egentligen i vad deras ordförande säger, men hennes uttalande i fallet Vilks och rondellhunden borde få den samlade presskåren att reagera som Sanna gör här. Lämna klubben.

 5. Matias Palm-Jensen – lämnar webbyrån Farfar
 6. – En epok går i graven.

 7. Norrman vann 47 miljoner på Betsson-Kasinot – Cardlovers.com
 8. – via @pushahett. Slutrepliken från chattsupporten gör hela grejen: ”10:30:58 PM If you have further questions, don’t hesitate to contact us. ”

 9. Vicarious.ly: SimpleGeo’s One Location-Based Stream To Visualize Them All
 10. – Här på #bonnierhackday har Chris Thorpe pushat hårt för SimpleGeo – och då kommer ju det här alldeles klockrent natten mellan tor-fre, när det hackas som bäst. Tjänsten, byggd på SimpleGeo, blev galet populär direkt, och givetvis har de ”scaling issues”;) Kolla in. Blanda med en del YQL och två delar smartness och du kan gunga världen…

 11. Jason Calacanis’ Backup Plan For Replacing Content: Steal It From Wikipedia | Smackdown!
 12. – Ska jag sluta posta om Jason Calacanis rövaräventyr med Mahalo. Säg till isf, annars fortsätter jag följa utvecklingen, för det är värsta rysaren…

 13. Craigslist: Craig Newmark’s First Notes From 1995 | Tech Life
 14. – ”Craig Newmark (cnewmark) Tue 28 Mar 95 06:23 Well, I just went ahead and built a home page” And the rest is history ;)

 15. 5 things I “knew” (or should have known) before starting a company, but didn’t fully understand until now « WePay.com
 16. – För några veckor sedan postade jag en länk till en ”deltids-entreprenör” som beskrev värdet i att inte gå all in i sitt projekt. Istället kunde man låta det stilla mogna som ett hobbyprojekt. Det här handlar då om den motsatta ståndpunkten. ” If you are not full time, then you are at a huge disadvantage”

 17. AppleInsider | Apple's iPhone 4.0 software to deliver multitasking support
 18. – Skönt, och hoppas de stämmer. Inte för att jag själv saknat det så förfärligt mycket – utan för att jag är såååå tröööött på tjatet.

 19. Bambuser | YABA – 2010 prisutdelningen (daytonasessions)
 20. – Prisutdelningen från Daytonas YABA igår. Det kommer en separat post sedan – har mycket att tacka för, och många hattar att lyfta på. Inte nog med att den här bloggen van priset som årets media-blogg, minpark plockade dessutom priset som mest inlänkade bloggen. Galet kul.

 21. Now playing: Apps Script for Google Docs
 22. – Först läste jag “AppleScript”. De som känner mig förstår att jag nästan trillade av stolen;) Anyway, det här är smutt även om jag inte själv hackat ihop något än. Borde kanske, det är ju ett par timmar kvar på Hackday…

 23. Recognizing courage, securing online freedom
 24. – Google tar tydligt ställning för ett öppet och fritt internet. Ett redkap för demokrati. Det kommer kanske inte som en överraskning, å andra sidan finns det förmodligen många skeptiker – men jag tycker det ser bra ut. Dubbelplusbra.

 25. Cloudania – Nation Facts
 26. – Eleverna på Hyper Islands Interactive Art Direction (som jag haft förmånen att träffa) har gjort en cool sajt som avslutningsprojekt. Men bland all coolness slås jag av att de tillsammans har skickat bara lite drygt hälften av det antal tweets som @deeped skickat ensam. Och jag vet inte vilket som är mest good and bad i den upptäckten ;)

 27. Google’s Chief Economist: “Newspapers Have Never Made Much Money From News”
 28. – Högsta Google-hönset när det gäller ekonomiska analyser, Hal Varian, pratar om tidningarnas intäktsproblem. Konstaterar precis som resten av oss att det inte ser vackert ut på intäktssidan – men att det finns problem på kostnadssidan också. Bara 15% av utgifterna är direkt kopplade till innehållet. Och så den klassiska avslutningen:
  ”So what are they supposed to do? He doesn’t really have a good answer, but ignoring the realities of consumer shifts in reading behavior and news consumption is not it.”

 29. Twitterfin
 30. – Twitter på Carlings. Undrar om de har den blekaste aning om vad det är de säljer.

 31. Ur kapitel elva, ”Ondska, godhet och politik”
 32. – Den här meningen fastnade: “Ingenjörens mål är per definition gott, om inte motsatsen med kraft bevisas.”
  Snart ska jag hinna läsa hela och återkommer med en recension. Ser fram emot det.

 33. Makthavare » Almedalsveckan – snart i din mobil
 34. – Det här gör mig lycklig. Och med de här utvecklara vid rodret så tror jag det blir grymt bra. De kan det där med att bygga enkelt och smart. Vi fick precis en anledning till att se fram emot almedalen ;)

 35. Nya medier-bloggen | SvD
 36. – Anders Mildner är ovanligt rakt på. Det märks att han, liksom jag känner stor frustration. Jag är också frustrerad och det blir inte bättre av sånt här. http://www.resume.se/nyheter/2010/03/09/ny-lobbygrupp-tar-upp-kamp/

 37. Filmcensuren avskaffas | Kulturnyheter | SvD
 38. – ÄNTLIGEN!

 39. Lost Remote | CNN’s Klein says he fears social networks
 40. – Hallå, Jan Helin. Det är ju det här jag tjötat om. Det är klart att hotet är starkare från de sociala medierna än från Expressen. Å andra sidan: de sociala medierna kan lika gärna vara en möjlighet som ett hot. Det handlar om attityd.

4 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2010-03-12”

 1. Också ett tillägg för #8. Det många väntar på, kanske framför allt innan man går “all in” är att vänta in rätt tillfälle. Det jag tycker alla ska ha med sig är att oavsett om man fortsätter jobba deltid på annat håll måste våga hoppa förr eller senare, sen kan det vara hoppet vara olika högt men en risk måste man våga ta.

  Jag upplever det enklare att ta svåra beslut när jag gått all in eftersom då har jag redan börjat…

  Reply
 2. Har min första iPhone med den 3GS jag har nu och måste säga att jag inte direkt saknat multitasking särskilt mycket. Hoppas det blir snyggt och effektivt genomfört nu när de bestämt sig för det och att det blir en bra UI för att switcha mellan program för en av de riktigt fina sakerna med iPhonen är ju att den är så enkel och intuitiv i handhavandet.

  Reply

Leave a Reply