jardenberg kommenterar – 21 Apr, 2010

 1. WordPress for Android
 2. – Jag fick en uppdatering till 1.1.4 i morse, men den verkar inte vara omskriven någonstans än. Och det är BIG news, för det finns en mycket nyttigare editor nu. Med knappar, ja – knappar, för b, i, link och b-quote. Utvecklingen går sannerligen framåt!

 3. Circonus | Performance Monitoring — Revolutionized.
 4. – När jag ser att 37signals använder en tjänst så blir jag omedelbart nyfiken. Någon som testat?

 5. Official Google Blog: Introducing Google Places
 6. – Kan nu bara alla se till att hälla in nyttodata här? Så sent som i morse när jag klev av nattbussen (fatta grejen) från Helsingborg till Cityterminalen i sthlm försökte jag ta reda på när fiken omkring mig öppnade. Alla var en total #fail på en så enkel och grundläggande uppgift.

 7. Social Marketing Simplified
 8. – Ett snäpp längre ner är Jerry kortfattad med tio punkter för en bra företagsblogg. Men först är Johan Ronnestam ännu kortare med ett test. Har du rätt på 15 av 16 frågor är du ok. Annars är det dags att växla upp!

 9. Repost: 10 egenskaper hos en bra företagsblogg
 10. – Jag tror nästan att jag länkade förra gången också, men det är så hårt komprimerad och ett så bra underlag för egna diskussioner att den får en tumme upp till. I det korta ligger oftast det bästa.

 11. The iPad, the Kindle, and the future of books : The New Yorker
 12. – In i instapaper, uppvisar alla tecken på att vara en good read.

 13. När copywriters diskuterar ”gjord” reklam på Facebook
 14. – #gillar hade också funkat.

 15. Why Apple Couldn’t Get the Lost iPhone Back – Iphone 4 – Gizmodo
 16. – Och storyn rullar vidare. Det skulle vara hemskt intressant att se trafiksiffrorna för Gizmondo. Jag tror att den shitstorm som drabbat dem blåser över ganska snabbt – det här var nog ett alldeles riktigt beslut. Välinvesterade $5000 ;)

 17. Scientists mine YouTube to study effects of Salvia divinorum – Boing Boing
 18. – Ur ett stort urval klipp på youtube plockade man ut 34 som användes i en medicinsk rapport. Har jag sagt att det är en märklig och förunderlig värld vi lever i?

 19. Once Again, Apple Has Its “Best Non-Holiday Quarter Ever.” Best iPhone Sales Ever.
 20. – Vilken fantastisk framgångsmaskin. Omöjligt att inte bli imponerad!

 21. Government requests directed to Google and YouTube
 22. – Mycket intressant initiativ och ännu ett skönt steg mot den ofrånkomliga transparensen. Läs lite mer om vilka data som visas http://www.google.com/governmentrequests/faq.html
  Inga ”Data requests” listade från sverige? På ett sätt bra, på ett annat sätt kan det innebära att svensk polis inte förstår att utnyttja googledata i riktiga förundersökningar om riktiga brott. Det kanske vore vettigare än den verksamheten som Isobel skriver om i länken här under.

 23. Filtrering lösning på ”ondskans” problem? | Internetdagarna
 24. – ”Om vi inte ser eländet är det bättre. Då kan vi låtsas som att det inte finns, utan att känna lika stor press på oss att göra något för de drabbade. Å, så mycket skönare det känns.”

 25. The f8 Preview: How Facebook Plans to Take Over the Web
 26. – Om Malik kokar ner zuckerbergs plan för world domination.

 27. Tora, 21: “Jag hade en affär med Jonas” – Nyheter – Senaste nytt | Expressen – Nyheter Sport Ekonomi Nöje
 28. – Nu har kvällstidningarna julafton. Inte nog med ett prinsess-bröllop i sommar, nu har man alltså fått en äkta skandal som förband också. Jag tycker det är skräp, men helt självklart, tyvärr.

  Mest fascinerad blir jag över att aftonbladet.se inte verkar köra det. På Aftonbladets löp är det fullt pådrag, men på sajten – nada.

 29. Another photo of Hipster “Time Traveller” found
 30. – Har jag sagt hur fantastiskt det här
  internetet är? (tidsresenären hittar du ett par dagar bakåt, här på bloggen)

 31. Utvecklare stoppas av speciallag – IDG.se
 32. – Men va fan, det här är ju precis HELT FEL. Vad sysslar VHS med?

5 thoughts on “jardenberg kommenterar – 21 Apr, 2010”

 1. Jag förstå att det är ett publiceringsbeslut som kräver en process. Vad jag inte förstod var att aftonbladet körde det på papperslöp i morse, lååångt innan man hade det på sajten.

  Reply
 2. Av exakt samma skäl till att de, lååångt efter att beslutet kring publicering tagits, fortfarande avvaktar. De vill främja pappersupplagan. Så oljade nyhetsorganisationer som våra båda kvällstidningar trots allt är behöver ingen tid på sig för att ta ett beslut kring en story som denna. Köra själv – eller “rapportera att andra rapporterar” (likt då det var alzheimersstorm kring drottningen). Detta handlar enbart om att försöka gynna da paper.

  Reply
 3. Expressen.se fattade ett annat beslut. Det aftonbladet.se som jag jobbade med i nästan tio år skulle aldrig låtit expressen.se äga morgontimmen på det viset. No way.

  Reply

Leave a Reply