- Twitter / Roger Ebert: To @SarahPalinUSA: If only …
- BP document: Worst-case scenario — 4.2 million gallons daily in Gulf – CNN.com
- Le Monde on The Brink
- Utkiksbloggen: Bra av Sjöfartsverket, svagt av SVT
- Hur mycket pratas det om riksdagsvalet 2010?
- 2000 iMac compared to the 2010 iPhone – Ars Technica OpenForum
- Everything you need to know about the internet | Technology | The Observer
- Exploring the software behind Facebook, the world’s largest site | Royal Pingdom
- ‘Power Eye’ Lets Consumers Know Why That Web Ad Was Sent – Advertising Age – Digital
- How to Make Sure Your iPhone is Ready for iOS 4
- World Cup instant Twitter replay: how we did it | Help | guardian.co.uk
- #538 Gör det bekvämt för dig | 365 saker du kan göra
- Om sociala kanaler och SKLs riktlinjer
- De perfekta gästerna
- For Sale: Innovative baby products
- Archetypes at work
- How To Get Emails Notifications From Your Facebook Fan Page
- Banner Ads: Excellent Examples for Inspiration
- How the World Spends Its Time Online [Infographic]
- Pyramid bookcase by Fitting
– En klok kommentar från filmkritikens grand old man. Numera helsåld på Twitter, läs om du inte läst: http://blogs.suntimes.com/ebert/2010/06/tweet_tweet_tweet.html
Och nu är det måndag. K-4 dagar, sedan blir det sill och nubbe. Ser fram emot det, men har inte bråttom till fredag. Det finns ju så mycket skoj att hinna med innan dess. Så det är bäst vi sätter fart…
– Det är alltså 16 miljoner liter, ungefär. Om dagen. Estimaten på hur mycket olja som släpps ut efter katastrofen med Deepwater Horizon fortsätter att öka. Det är helt galet. Helt, helt, helt, galet.
– För egen del hoppas jag att man överväger att låta det rasa så man kan bygga nytt istället. Att rädda det här bygget lär kosta mer än det smakar – och ändå kvarstår frågan hur bra det kan bli, när det en gång redan gått från great to mediocre.
– Robert Rosén, gammal medieveteran med örnkoll på läget, har lite synpunkter på hur PS sköter sitt uppdrag… Det har jag också, här är en text från helgen: https://jardenberg.se/b/bjud-pa-dina-brollopsbilder-och-filmer/ och de mumsiga kommentarerna. Missa tex inte den här fina filmen, under CC-licens så klart, som Robin Danehav har lagt upp http://blip.tv/file/3776955
– En av tjänsterna vi sannolikt kommer ha glädje av i Almedalen, under vår talkshow.
– Efter att du har reflekterat en stund över frågan ”What will the device be like in 2020?” är du redo för att gå vidare till nästa länk.
– DET HÄR SKA DU LÄSA!
Så här, precis så här. Ibland måste vi ta till den här abstraktionshöjden för att förstå. Det är så bra formulerat och jag håller med om i stort sett varje komma. Den som hört mig prata om one machine, one window, unlearn everything och allt det där andra känner igen sig. Men så här kan jag inte beskriva det.
Det räcker inte att lyfta på hatten.
– Om du ska bygga ett eget Facebook (ping JSvH) så har du verktygslådan här. Just add…
– Det har varit en lång väntan men äntligen ska http://betteradvertising.com/ börja leverera. Jag är väldigt nyfiken, jag har haft svårt att bygga upp något större förtroende för dem.
– Idag kommer fyran. Tjoho! Vill betona biten med Jailbreak. Om du inte kör en jailbreakad telefon har du inget att bekymra dig om. Då handlar det bara om att se till att du har iTunes 9.2 redo, och att du tar en backup innan du installerar uppgraderingen. Men om du är beroende av apps som mywi (och vem är inte det) så får du vänta lite till. Let the dust settles…
– Guradians visualisering av tex Danmarksmatchen är magnifik. Jag hatar deras matchväljare, men älskar blobbarna som ligger bakom, i synnerhet hur nya ord kommer droppandes ovanifrån. Här kan du spana in tjänsten: http://www.guardian.co.uk/football/world-cup-match-replay
– @Dr_PO levererar en smart fras från sin ungdom: ”Det är aldrig för jobbigt att göra det bekvämt för sig”. Hur bra som helst.
En variant är den som Lt (åhhh, nu tappade jag hans namn) dunkade in i skallen på oss beväringar. Måste egentligen höras på hans otroligt breda Ystadsdialekt. ”Var lata, pågar. Men var inte dumma i huvvvett” Första gången var det obegripligt. Så småningom insåg vi att vad han menade var att det smarta sättet att vara lat på var att göra de oundvikliga tråkigheterna så snabbt och snart som möjligt – så att man kunde lata sig sedan. Och att inte fuska, utan försöka göra rätt på första försöket. Hela filosofin gick ut på att maximera den tid som du inte hade saker att göra, men att erfarenheten visade att smita undan inte var lösningen. Get it over with helt enkelt.
– Som så ofta förr – twitter ledde till en intressant och viktig diskussion. Läs kommentarerna.
– Lotten, när du är klar med Lisa och Johan kan du väl skicka dem till https://jardenberg.se/annexet/? Förresten, städar de också? Tvättar bilen? Lägger klinkers?
Och på fråga fyra gissar jag: någon slags bokstege?
– Det är inte helt omöjligt att det här inte är humor för dig, men jag skrattade så jag grät. På riktigt.
– All of the above, utom möjligtvis servant ;) Och du?
– Så, om någon har undrat varför jag likear mina poster på pages (vilket fint språk Facebooken har gett oss) så har ni svaret här. Men jag har kanske glömt tipsa om det?
– Jag ser fram emot september när det enligt schemat ska börja rulla lite annonser här på sajten. Vill du diskutera annonsering under sommaren, hör av dig.
– Snittanvändaren besöker 89 domäner i månaden. Jag tror det är högt om man kikar på median istället för medel, ska gräva lite i siffran. Men helt klart är att det ökat i dagens länkekonomi. Våra vänner ser till att länka iväg oss utanför boxen.
En annan intressant siffra jag läste någon annanstans var att fem % av all onlinetid i USA tillbringandes på Facebook. DET är respekt.
– Åhh, nästan så man önskar att vi inte bestämt att bokhylla inte hör hemma i ett modernt hem. Den här är ju hur cool som helst.
Tssst, inte bokstege — en köksfläkt som dubblerar som talarstol är det ju!
Tack för tipset om Observer-artikeln! Det bästa jag läst om internet-utvecklingen på länge, mästerligt formulerat!
Nyckelmeningen för mig är i punkt 5, om att de traditionella strategierna som organisationer brukar ta till för att reducera komplexitet inte längre fungerar, utan att det är rrlighet, anpassningsförmåga och viljan att experiementera som avgör om de kommer att överleva i internetsamhället.
Men såklart. Hur skulle man klara sig utan en talarstol i vardagsrummet. Blev förmodligen lurad av alla datorerna, utgick från att ni hanterade det hela digitalt.
Men precis. Darwin rules. Survival of the fittest!