jardenberg kommenterar – 25 Apr, 2010

 1. 1yOXG.jpg
 2. – Hahaha, nu jävlar. Nu är det söndag!

 3. “Så ska mediernas betalmodell se ut” – Dagens Media
 4. – Rulla ner till kommentarerna.

  Jag blir mer och mer fascinerad över IAB-Johannas svar här. Hon jämför alltså mediernas intäktsmöjligheter med tjänster som Spotify, Voddler och LinkedIn – som alla har premium/freemium-lösningar. Det går inte att hitta äpplen och päron som är längre från varandra än de sajterna och de mediesajter som diskuteras i den här texten. Nåväl. Riktigt kul blir det när hon nämner Facebook i samma uppräkning, som ett exempel på ett företag som lyckats med en freemium-modell? Johanna, newsflash: det finns ingen slutkundsbetalning i Facebook. Så vad i hela fridens namn pratar du om?

  Men till sakfrågan, om IABs amerikanska ordförande som pratar ner nätannonsering till förmån för sitt företags kommande betal-lösning. Du säger:

  ”Det innebär inte att vi vare sig förnekar eller förkastar andra distributionsformer eller affärsmodeller.”

  Han säger:

  ”– Annonspriserna för premiuminnehåll sjunker, till följd av att vi med dagens mätmöjligheter kan konstatera att omgivningen som en annons befinner sig i inte har samma betydelse som man tidigare har trott”

  Det låter som han har förkastat, eller iaf gett upp, på det som jag trodde var kärnan i IABs verksamhet.

  Jag vill fortfarande försöka förstå vad IAB är enligt din mening, för en intresseorganisation som ska ställa sig bakom alla intressen – till och med de som så uppenbart motverkar varande som betalväggar och annonsfinansiering – har jag svårt att få grepp om.

 5. Protect your copyrights, boycott DRM-locked platforms – Boing Boing
 6. – Viktigt upprop. Ett köp av en bok, musik, film, får inte vara nerlåst till en viss plattform.

 7. Benny Lindholm: Vill piratpartiet legalisera publicering av barnporr?
 8. – Vilket märkligt svammel från en som pratar om ”tydlighet i debatten”. Vi har lagar mot barnporr idag, som definierar vad det är, vad som är olagligt och hur det ska lagföras. De lagarna är de som ska tillämpas, och de lämnar inget givet utrymme för förhandsfilter. Ett fritt, öppet och ofiltrerat internet är vårt viktigaste demokratiska verktyg framöver. Don’t mess with it.

  Mer: http://projo.se/2010/04/censurera-internet-for-barnens-skull/

 9. Android Market statistics from AndroLib, Androlib, Android Applications and Games
 10. – Ja, det är en grym utveckling. Men ska jag jämföra med Appstore så är det fantastiskt så många fula och usla appar det finns. Kanske är det bara en volymfråga, att de som flyter upp till ytan på iPhone är så mycket bättre, eller så är det en mognadsfråga, eller så handlar det om utvecklingsverktygen. Jag vet inte. Men jag vet att jag fortsätter heja på Android, och hoppas att det en dag kommer upp till samma nivå som apple.

 11. Don’t talk to aliens, warns Stephen Hawking – Times Online
 12. – Hawking är ju, typ, smartast i världen. Så det är bäst att vi tar hans råd på allvar. Alltså, make mental note: ”stöter du på en utomjording, knip igen”.

 13. Kyle Conroy’s Personal Blog and Portfolio – Should I have bought that Apple Product?
 14. – Hahaha, fantastisk idé. Jag vill inte tänka på hur rik jag hade varit om jag tagit alla mina appleinvesteringar och flyttat från prylar till aktier.
  Men två saker: om alla hade gjort det hade utvecklingen inte sett ut så här, och om jag gjort så här hade jag inte tjänat alla pengar jag gjort på att använda världens bästa arbetsredskap ;)

 15. Instapaper Pro 2.2.3 now available – Instapaper Blog
 16. – I kriget mellan instapaper och readidlater leder just nu det här gänget i min bok. Stort. Hur ser det ut för dig?

 17. The Tribune Company Finds An Audience For Homegrown Hyperlocal News Site ChicagoNow
 18. – Jag tror inte att hyperlokala sajter ska byggas uppifrån och ner. Jag tror att de ska byggas av mig och min fru, och sedan växa till en hälsosam lokal business utan någon som helst ambition att dominera världen eller ens exportera konceptet. Det är utifrån engagemang, närhet, kontakter, örat mot den lokala myllan som hyperlokalt har någon som helst chans att flyga.

 19. Hjälp en reporter på Twitter! #jourtips (RT=Kärlek!)
 20. – Bra ide från Jerry. Jag har ju ofta funderat på att starta en http://helpareporter.com/ (Rädda reportern är arbetsnamnet;) men det här kan ju vara en snabb och enkel start.

  Men mest av allt funderar jag på hur man ofta beskriver oss, vi i de sociala medierna, som en bubbla. Och det kan man så klart säga att vi är. Men jävlar vad den här bubblan är större än den bubblan som fanns innan. Hänvisar igen till den fina lökringsbilden som @hepp ritade när vi utvärderade familjenytt http://www.flickr.com/photos/jocke66/2943100945/ – den kan användas till mycket mer…

 21. Tillsammans skapar vi Spotify-listan ”Sånger att skriva till”
 22. – Jag förstår inte, behöver man mer än den här listan: https://jardenberg.se/b/ulf-lundell-topp-100-latar-fore-00-talet/ oavsett vad man ska göra?

 23. Fibrer: Så snabbar du upp din sajts laddningstid
 24. – Jag har låtit http://fleecelabs.se/trimlabb/ göra en koll på min sajt och det är verkligen högkvalitativa råd man får tillbaka. För min del var det inte någon revolution utan jag vill mest testa tjänsten, och jag är positiv. Det mediehus (eller större sajtägare) som inte låter trimlabbs slå en koll på sajten är dumma. Även om ni har världens bästa kompetens i huset så är det alltid nyttigt med en kvalificerad second opinion. Dessutom, det kostar ju inget att få gjort testen, så det finns inget att förlora.

 25. Tjuvtittat.se » Men mest pålitlig av alla är Aftonbladet…
 26. – Ja, jo. Men den här tycker jag är värre: http://www.flickr.com/photos/jocke66/4550528606/

 27. Facebook owns us — Copy me happy
 28. – Ett bättre alternativ: smartskallar som Peter Sunde kliver in i Facebooks ekosystem istället. Åker på utvecklarkonferenser, gör Flattr till en viktig beståndsdel av FB, skriver och argumenterar för vad FB gjorde gör mer rätt etc. Jag är helt övertygad om att det bästa sättet att förändra FB i sund riktning är att vara en del av det. Den som står utanför gör ingen skillnad.

 29. Bizarro identity « BuzzMachine
 30. – Jag tycker Jarvis är lite väl mycket Dave Winer här, och det bör han se upp med. Jag borde skriva något som bygger mer på den diskussion som förs mellan Chris Messina och David Recordon. Men jag tror jag avvaktar och länkar till dem sedan istället. Det fanns en del redan bland gårdagens kommentarer.

 31. Save ManageTwitter! – ManageTwitter Blog
 32. – Det är klart att en sådan här tjänst behövs, och det är väl självklart att den inte skadar Twitter. Jag förstår twitter här, utifrån sin ToS, men då bör man ändra på reglerna istället.

 33. Steve Wozniak On Apple Security, Employee Termination, and Gray Powell | Epicenter | Wired.com
 34. – Apples hemlighetsmakeri diskuteras på helt nya nivåer nu. ”Like Michael Corleone’s: A mistake can be forgiven, but he would kill his own brother for betraying the family. It doesn’t seem to matter that the act was harmless. More than leniency and humanity, respect for secrecy is sewn deeply into Apple’s culture.”

 35. Facebook’s Open Graph Protocol from a Web Developer’s Perspective
 36. – Om du fortfarande inte orkat sätta dig in i det nya, kolla de tre illustrationerna.

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 25 Apr, 2010”

 1. Ang punkt 11: Haha! Ja, jag tror det kan sitta fint med lite mer… hur ska jag säga… variation ibland kanske. :) Många har redan börjat rösta, och bara 100 får listan. Det kommer bli en grym samling!

  Reply

Leave a Reply