jardenberg kommenterar – 26 Jul, 2010

 1. EFTER MEDIEBRANSCHENS 9/11
 2. – Klokskap. Men det här är en fråga som berör mig personligen Jag hoppas att jag tillhör dem som anses agerat genom “högst respektabel och sansad övertygelse”…

  Mitt problem är att tradmedia inte velat diskutera i tillräckligt hög utsträckning, och utan att höja garden. Jag är inte det minsta bitter för egen del över att det blev som det blev med Mindpark. Det var mitt beslut när situationen kändes ofruktsam, och jag har aldrig haft det så bra som nu. Men jag är ledsen för branschens skull, stundtals hade vi ett riktigt bra samtal på gång där.

  Precis som i det krig mot terrorismen som Anders lägger som fundament för sin berättelse så är dialog och ömsesidig respekt enda sättet att komma en bit framåt i den här frågan. Och då får man inte vara rädd. Man får inte vara rädd för den övertygelse som den andra sidan besitter. Man kan tycka olika och ändå respektera varandra. Det finns en post på det temat i arkiven här, där Bosse Svensson från MKTmedia uttrycker det så bra (uppdaterad med länk).

  Anyway, förutom enstaka möten med riktigt progressiva krafter (hej Anette och Anders på Norran) så har jag hittills tackat nej till arbete med den gamla branschen, trots att jag fortfarande brinner för frågan. Jag driver framåt på mitt alldeles egna sätt istället. Bäst så kanske. Så länge jag gör det pro bono kan ingen ha synpunkter på att jag säger vad jag tycker ;)

  Igår var vi på en plats man borde besöka oftare – Mölle by the sea

 3. So long, and thanks for all of this…
 4. – Precis de här tankarna Martin Walfisz varit inne på. Klart att du ska kunna levla på sydsvenskan.se.

 5. Sexa! Och denna gång stämmer det!
 6. – Äventyret rullar vidare. Tre race till och Annie står på pallen (fast vid det laget är det väl andreföraren som tagit över gashandtaget?). Bra jobbat, hur som helst.

 7. Why Microsoft didn’t get it right until version 3
 8. – Henrik är en klok man och har bett om synpunkter på den här. Jag är på mobilen och i steget, så jag återkommer för egen del. Men du kan väl hugga in så långe?

 9. The Media Equation – The Provocateurs as Journalists in the Sherrod Case – NYTimes.com
 10. – Intressant (om än lite tradmedia-defensivt) om uppsidor och nersidor med the undermedia.

 11. Terrified guardians of public safety protect kids from rocks, other imaginary dangers
 12. – Jo, vi ska tydligen skydda våra barn från att fara illa på alla sätt och vis. Här hemma stiftar vi lagar (verkningslösa) som sätter oss på ett allt mer sluttande plan och i USA får skolbarnen bara se stenar på bild.

  Det är en ding ding värld. Har jag sagt det förr?

 13. Breaking news: Largest leak in US military history reveals Afghan war details
 14. – Som sagt, det är en ny och lite transparentare värld vi lever i. Vore kul att höra vad en sådan näthatare som gullejo har att säga om det det här. Motsvarigheten till IB-affären upprepas ju ett par gånger i månaden numera, tack vare nätets möjligheter.

 15. Handen på hjärtat, vad kan du om Wikipedia? | Kristina Alexandersons blogg
 16. – Briljant. Jag skulle möjligtvis lägga till lite basics om wisdom of crowds och relatera till de undersökningar som gjorts av både Nature och SvD. Även om det ska handla om wikipedia så är det ju ett bra tillfälle att pusha för källkritik i ett bredare perspektiv.
  (vilket ju Kristina gör så bra här: http://kollakallan.blogg.skolverket.se/)

 17. Most iPhone users love AT&T – Jul. 23, 2010
 18. – Gruber har läst på och säger: ”CNN buried the most interesting tidbit in this piece on the results of a Yankee Group survey: 77% of iPhone owners say they’ll buy another iPhone, compared to 20% of Android customers who say they’ll buy another Android phone.”

  Jag kan bara säga: det stämmer iaf med min upplevelse och vad jag hör runt omkring mig…

 19. On Monday, the British Royal Family will be your next Flickr friend.
 20. – Så fullständigt värdelöst att de lägger upp det utan öppen licens. Smörhjärnor.

 21. 5 Awesome Apple iPad Mods [VIDEOS]
 22. – Tvåan är min favorit, så grymt snyggt gjort!

 23. Disliking the public
 24. – Allt oftare får jag precis den här känslan. Det handlar inte längre om att man inte kan, inte förstår – utan helt enkelt om att man inte vill. Jag vet inte vilket som är värst.

 25. Veckan som har gått – det här har jag skrivit!
 26. – Tommy K satsar fullt ut på bloggandet. Heja!

 27. The Showcase of Beautiful Pinhole Photography
 28. – Jag är fascinerade och förfärad. Fantastiska bilder – men ingen pinhole-app för iPhone. Men hallå?

 29. Gulf Spill Cocktail Recipe
 30. – När jag skriver detta vet jag ännu inte om ryktet stämmer, men att Tony Hayward ska avgå är väl bara en fråga om när – inte om. Anyway. Skål, tamejfan.

 31. Tips! | Piratblogga.nu
 32. – Ännu en bloggportal, men nu med ett lite mer specifikt syfte. Jag lyfter på hatten, men undrar om det är rätt investerad tid? Pirater hittar väl lösningar ändå? Å andra sidan – det räcker kanske om det puffar fram en enda potentiell bloggar som annars inte satt igång.

 33. cityofsound: Interaction Design Classics #3: The ‘A Bit More’ button on the Breville Professional 800 Collection 4-slice Toaster
 34. – Överväger allvarligt att börja äta bröd igen bara för att kunna motivera ett inköp av den här brödrosten. Sådan här smarthet gör mig alldeles warm and fuzzy…

 35. Understanding the Digital Natives
 36. – Everything is a game.

 37. Bildförbudet i ny tappning
 38. – Om sluttande plan. Jag förstår inte hur det kan vara så svårt att förstå för våra politiker och lagstiftare. Niclas for president.

 39. Emanuels randanmärkningar
 40. – ”Som om Aktuellt skulle plocka in Saida att leda vädersändningen, om man nu ska försöka sig på en liknelse.” Says it all.

7 thoughts on “jardenberg kommenterar – 26 Jul, 2010”

 1. Ær det bara jag som tycker att kopplingen mellan en bransch i kris och ett terroristattentat med all den tragik som det innebær ær smakløs?

  Reply
 2. Sättet som en hel del av gammelmediaföreträdarna sett på oss som fört fram nya medier är inte speciellt långt från synen på oss som terrorister…

  Reply

Leave a Reply