jardenberg kommenterar – 27 Apr, 2010

 1. (title unknown)
 2. – Läs mer här under, men testa den här först.

  Jag gillar.

 3. Documentation – Facebook Developers
 4. – Ni kan tro att vi sitter nere på Planeto och klurar, funderar, testar, skruvar, drar slutsatser, springer vilse, säger emot och håller med… Det är fantastiskt spännande dagar.

  Och även om du inte är så down with facebook som vi är så bör du ha koll på det här. Hata facebook för deras privacy policy om du vill – men det här måste du som utvecklare, internettare, nätmänniska, affärsman och medborgare förhålla dig till. Annars är du dum i huvudet ;)

 5. 83 procent av 16-29-åringar använder sociala medier minst en gång i veckan « internetstatistik.se
 6. – Åhh, välpaketerad statistik från min favorit, @hepp. Och vilken siffra. Ändå tror jag att det är lågt räknat, egentligen.

 7. Why Grow? and Other Wisdom from 37Signals
 8. – ”Why is that? What is it about growth and business? Why is expansion always the goal? What’s the attraction of big besides ego? (You’ll need a better answer than “economies of scale.”) What’s wrong with finding the right size and staying there?”

 9. Entrepreneurship
 10. – VILL HA DET MÄRKET!

 11. Entrepreneur's Edge: Posterous | Video | Reuters.com
 12. – Jag vill att de ska gå bra för Posterous. De är smarta, coola, downtoearth och de gillar mail. Det gör jag med. Så om du inte vill blogga ”tungt”, blogga på posterous. OK?

 13. Google Code Blog: Google acquires Labpixies
 14. – Mer Tel Aviv. Hmm. Men det är coola widgetar.

 15. SEOmoz | The Definitive How-To Guide For Conversion Rate Optimization
 16. – Vilken helt enastående post. Eller vad säger mina SEO-kamrater? http://www.sokmotorkonsult.se/seo/twitter-de-som-twittrar-om-seo

  Jag kanske bara är bländad av omfattningen?

 17. Enemy Lurks in Briefings on Afghan War – PowerPoint – NYTimes.com
 18. – “When we understand that slide, we’ll have won the war,” General McChrystal dryly remarked, one of his advisers recalled, as the room erupted in laughter.

 19. Official Google Blog: Earthly pleasures come to Maps
 20. – Vackert så man blir tårögd

 21. Ipad förvirrar den svenska tullen – IDG.se
 22. – Hahaha, jag dööööööööör: ”– Det är enkelt om du har en produkt som gör en sak. Men helt plötsligt kan den göra tio olika saker. Då är frågan vad det är. ”

  Det är ju en padda, var vi inte överens om det ;)

 23. Police Seize Jason Chen's Computers – Iphone 4 leak – Gizmodo
 24. – Det blev alltså husrannsakan. Wow.

 25. A new approach to how we work with advertising agencies
 26. – Google höjer kvalitetskraven och vidtar åtgärder som närmar sig de stora drakarna. Jag trodde man ville slå ihjäl mediebyråerna, men det här pekar i en lite annan riktning. Eller?

 27. jardenberg unedited
 28. – Vad säger ni? En förbättring?

 29. Spotify – the next generation – Spotify
 30. – Hade tänkt vänta med morgonkommentarerna till efter kl 10.00 men jag hinner inte med. Så här är förhandslänken. Mer kommer att stå att läsa ÖVERALLT på nätet efter kl 10 ;)

 31. The Wall Street Journal Partners with Foursquare
 32. – Ännu en skåra i kolven. Jag är djupt imponerad över hur 4sq lyckas få ihop sina samarbeten. Men i något sammanhang reste någon frågan om fokus. Är det kanske så att anledningen till att det står ganska stilla för 4sq är att kraften läggs på annat än själva tjänsten?

 33. Morgan Stanley – Institutional Services
 34. – Hoppsan, @achaido påminner om att jag missat den obligatoriska länken till Mary Meekers legendariska, återkommande presentation.

  Lite kul att Morgan Stanley känner sig föranledda att skriva det här på landningssidan: ”How to download and view this document on iPad?”

 35. Twitteranvändning i Sverige | Digital Kommunikation
 36. – Sajten verkar lite trasig, jag får bara fram mobiltemat, men siffrorna är intressanta ändå. Om man ska lita på den här undersökningen så har Twitter en klart större räckvidd än jag väntat mig.

 37. Community-powered support for Planeto
 38. – Get Satisfaction är verkligen behagligt att jobba med. Snygg integration med andra, lite mer tekniska, tjänster också. Senaste nytt är en ruskigt snygg Facebook-integration. Du ser den i action på http://facebook.com/planeto (fliken ”Support”). Rekommenderas varmt. Om du vill köra på svenska istället så är http://kundo.se/ ett hett alternativ och för mer idéer och mindre support är http://uservoice.com/ snyggt.

  Poängen är väl framför allt att sådant här bygger man inte själv idag, det finns andra som gör det så mycket bättre. Tack för det, internet!

 39. aaaaaaiiii KNEW it!
 40. – Det enda som säljer bättre än google är knark, så klart. I väntan på Facebook-koden, förstås.

8 thoughts on “jardenberg kommenterar – 27 Apr, 2010”

 1. Hejsan, Niklas från digitalkommunikation.se här. Är lite nyfiken på hur det kommer sig att du kommer till mobiltemat, det är ju helt klart lite strange! Vilken browser kör du?

  Reply
 2. Tack! En finfin sammanställning av massor med spännande saker som hänt! Veckans snackis kommer definitivt att bli Spotify – såklart.

  Reply
 3. Chrome under os x. Men nu är det fixat (ingen ändring på min sida;). Tidigare kunde jag inte ens bli av med mobiltemat även om jag försökte med switchen i botten. Märkligt.

  Reply
 4. Jag inaktiverade WPTheme-inlägget helt sonika. :) Måste har varit någon bugg i det som inte känner igen nya browsers. Tack för buggtipset!

  Reply
 5. Gällande GetSatisfaction (och dess likar såsom Kundo etc.) så tycker jag att det fortfarande känns som att de tar överpris… Men de är användbara och hippa!

  Reply

Leave a Reply