jardenberg kommenterar – 28 Oct, 2010 #jjk

 1. Rapporten Svenskarna och Internet 2010 släppt « internetstatistik.se
 2. – Den här rapporten är en av årets viktigaste dokument. Men du, häng inte upp dig för mycket på den ”digitala klyftan”. Mediet är ungt, vissa kurvor måste få mer tid på sig än andra. Det kan inte tvingas fram, utan jag säger som timbuktu http://open.spotify.com/track/0ovJuQEYCRkD5TWpd4zKVu

  Torsdag. Administration, ringlistor och komma ikapp. Inte min favoritsyssla. Men ändå, vi ses ju i morgon. Rock on!

 3. Internetdagarna
 4. – Tack till .SE och gänget bakom internetdagarna. Ser redan fram emot att sätta tänderna i #ind11

 5. Starlight
 6. – ”Relativity saves the day again”

 7. API måndag – böcker, musik, twitter, fonter och kartor
 8. – Länkade jag inte till den här i tisdags?

 9. “Webbutveckling med den lilla avdelningen” – Internetdagarna
 10. – Den här presentationen var en av mina höjdpunkter. Och @perkovich, jag ber lite om ursäkt för att jag Firesheepade dig, men det är sånt vänner gör för varandra ;)

  Andra höjdpunkter från #ind10 var när the birger kom fram och tyckte att vi skulle hooka ihop helsingborg och lund – på något sätt. Och samtal över en pilsner med Jon Karlung och Oscar Swartz, dagen före läckan av promemorian som satte lite fart på slutdebatten om datalagringsdirektivet. Se den här https://jardenberg.se/b/debatt-om-datalagringsdirektivet/ och se resten av min klipp på https://jardenberg.se/live

 11. No Flash? No Worries: Majority of Online Video Now Available in HTML5
 12. – Yay, det här är underbar läsning. Sedan är det en helt annan sak att annonsmakarna inte hängt med i svängarna. Men det är ju inte mitt problem numera ;)

 13. Mark Zuckerberg on What Hollywood Doesn't Get About Silicon Valley – Founders at Work
 14. – Vi har hört citatet, men jag har inte sett honom säga det. 1.40 in i klippet (men se inledningen också, så här avspänd (nåja) har jag aldrig sett honom). Men det där citatet är så bra. Så bra.

 15. Looks Like BoingBoing Got Hacked (NSFW)
 16. – Hack är sällan roliga. Twitter, däremot…
  http://twitter.com/#!/BoingBoing/status/28962124666

 17. Daring Fireball: An Anthropomorphized White iPhone 4 Is Confronted Regarding Its Inability to Be Shipped
 18. – ORIGINAL IPHONE [to The WHITE IPHONE]: You’ll make shit. The Company might as well have said “when hell freezes over” instead of “spring”. You’re fucking done. The only iPhone bust. The Great White Nope. You make me sick.

 19. Flickr is more fun with friends! « Flickr Blog
 20. – Det här kickade jag igång. Jag är en absolut och tveklös flickr-fanboy och jag vill gärna hänga med fler flickr-fan på flickr. Gillar deras namn också, det märks kanske. Vi ses där.

 21. Google to buy $2 billion Manhattan city block? – Fortune Tech
 22. – Jag säger ju ofta ”An industry too big to bend is bound to break” och pekar på NYT helt galna bygge på Time Square i NYC. Nu verkar Google gå samma väg… Det är en galet cool byggnad, real astate är bra, men ändå. Det skalar ganska dåligt neråt. Anyway, lägg in en kartpunkt här http://goo.gl/maps/ArYo till ditt nästa besök i det stora äpplet.

 23. Google shifts TV effort to YouTube
 24. – Youtube är ju redan världens största tv-kanal, by far. Om då traditionella mediabolag sätter käppar i google TVs hjul, så är det klart att man väljer att fokusera på det istället. Nu verkar det här ha varit planerat sedan länge – men knowing google, de kan också ha planerat att mediabolagen skulle agera som de gjorde. Man ska känna sina löss…

 25. 23 Video: Advisory Board
 26. – Det här är ett otroligt skönt gäng att vara en del av. Så nu är det dags att börja med disclaimer när jag nämner 23. Det lever jag gärna med.

  Jag är som bekant en stor fan av Youtube och Vimeo (ffa), men det ena får verkligen inte utesluta det andra. Video är redan så otroligt viktigt och stort att det inte räcker med ett spår. För whitelabelvideo finns ingen bättre än 23video. Det här är riktiga internetmänniskor, som fattar precis hur internet fungerar. Move over, qbrick ;)

  I dagarna är det internationell lansering av 23video och hör gärna av dig till mig om du undrar något.

 27. Is Apple About to Cut Out the Carriers?: Tech News «
 28. – Det här är otroligt intressant och spännande. På en lista full av riktiga hardcore nördar har det blivit en lång diskussion om vad som egentligen är möjligt, både tekniskt och vad gäller affärslogiken. Det slaget är långt från avgjort, men det verkar som det finns en ganska stor möjlighet för en slags DataStore, alltså som en appstore men för att köpa datatrafik. Ni vet, vi hatar ju kostnaden för dataroaming. Tänk om du direkt vi iTunes, eller i telefonen, kunde gå in i Apple datastore och köpa 4 dagars flatfee dataroaming i egypten, eller 1GB för den där helgen i italien. Vore det inte fab?

  Om man lyckas med det här är det helt fascinerande. Då har apple på riktigt vänt upp och ner på ÄNNU en bransch. Grymt. Och väl disponerade resurser (jag syftar alltså på att man nu verkar ge upp på att få den vita knappen att matcha det vita chassit http://www.boygeniusreport.com/2010/10/27/apple-cancels-white-iphone-4/ ;)

 29. Twitter / Unboxing, courtesy (a)claes …
 30. – Kom hem från sthlm igår och hade ett mystiskt paket i brevlådan. Den fysiska alltså. Tack @claes

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 28 Oct, 2010 #jjk”

 1. Passa på att hälsa på Spotify också när du är i New York. De sitter i samma hus. Och Google sprider gratis Wi-Fi (det är litet som kärlek) i hela kvarteret.

  Reply

Leave a Reply