jardenberg kommenterar – 4 Feb, 2011 #jjk

 1. Umbrella cat
 2. – Åhhh. Ger mig lite samma känsla som underbara reklamen ”är man stor måste man vara snäll” (har du tänkt på det, det finns massor av reklam som vi tycker om också).

  cat umbrella
  Från the amazing Reddit

  Den här bilden gillade jag verkligen, tror den lär komma till nytta. Liksom den här.

  Och nu, nästa grej. Check. Toodledo!

 3. Marco.org – Ode to the App Review team
 4. – Det här behövde fanimej också sägas: ”App Review team: Thank you, and keep up the good work.” +1

 5. iCapitalism
 6. – Haha, vilken underbar idé. Den skulle kunna användas för undervisning i många discipliner. Och vilken tur att apple stoppade den ;)

 7. Who is the most Respected Venture Capitalists?
 8. – Hmm, kanske borde sätta som mål att nå in på den här listan innan jag fyller femtio ;) Snacka om utmaning. Och för egen del hade jag nog allt lagt Graham högre, jag tycker han gör lite mer skillnad än många av de andra…

 9. En Rapport om Twitter – men var är Nyheterna? | http.tv4.se
 10. – (Lite konstig ordning, den här skulle in precis före länken till twittercensus, men jag blev distraherad och drog iväg en länk mellan. Sorry)

  Så här är det, David är klok. Vi måste alltid ta alla undersökningar med en rejäl nypa salt. Sedan är jag inte helt säker på att det avslutande uppropet mot akademin är hela svaret ;)

 11. Anders Mildner om #journalistroll – live på lördag | jardenberg unedited
 12. – Det här ska du inte missa. Är du i skåne kommer du till Lund, annars hänger du med på https://jardenberg.se/live kl 13.00 imorgon, lördag. Basta!

 13. Twittercensus
 14. – Här hämtar du hem rapporten om den svenska twittersfären och här http://internetworld.idg.se/2.1006/1.366650/sa-manga-svenskar-twittrar läser du Fredrik Wass intervju med Hampus Brynolf

 15. Så sätter du upp en blixtsnabb WordPress-server | Jonathan Sulo
 16. – Konkreta poster ger värdefulla kommentarer. Den här åker in i min pinboard iaf.

 17. Mayor Bloomberg Talks To Facebook About City Site – DNAinfo.com
 18. – Bloomberg, föregångare på opengov-området verkar nu bestämt sig för att dialog är bra också. Med tanke på penetrationen av Facebook i NYC skulle det kunna fungera som ett strålande intranät för staden ;)

  Och han har ju redan Rachel Sterne på plats. http://www.dnainfo.com/20110124/manhattan/city-appoints-first-chief-digital-officer

 19. Murdoch’s Daily: post-Web innovation or CD-ROM flashback? — Scott Rosenberg’s Wordyard
 20. – Hahaha, att jag inte tänkt på det. Skämigt faktiskt. Hela iPad-hustering för mediabranschen är ju de gamla CD-utgåvorna igen. Jag minns Puls och Resa som Aftonbladet snodde ihop ett par framgångsrika editioner av, innan man runt -95 insåg att det var internet som var the shit.

  Tänk att vara tillbaka på den rutan 16 år senare. Det hade jag inte trott.

 21. The Daily: Indexed
 22. – Artiklarna från The Daily finns på nätet, nästan utan undantag – men de har ingen hemsida, inget index, ingen navigerbarhet. Så då byggde Andy Baio det. På Tumblr ;) Läs hans text om det här http://waxy.org/2011/02/the_daily_indexed/

  Det finns kommentarer och fler varianter här http://news.yahoo.com/s/yblog_thecutline/20110203/bs_yblog_thecutline/fake-unofficial-daily-tumblrs-terrorize-murdochs-daily

 23. Moving to IPv6: Now for the hard part (FAQ) | Deep Tech – CNET News
 24. – En lagom djup FAQ om övergången från IPv4 till IPv6. Är du det minsta intresserad av vår internet så bör du försöka ta dig genom den här. OK?

 25. My thoughts on this week’s debate
 26. – Till och med de stora katterna ger sig in i fighten. Det är väl helt givet att Bing använder Googles sökresultat – så löjligt att inte låtsas om det.

  Be honest and do good shit.

 27. Myndighet slår larm om it-läckor | Näringslivsnyheter | SvD
 28. – Det borde nog stå i faktarutan hur många av fortifikationsverkets anläggningar som är datahallar… Det finns ett givet egenintresse att blåsa i visselpipan här, misstänker jag.

 29. TV coverage limited as journalists are targeted in Cairo – CNN.com
 30. – Det är här är otäckt. Efter att ha sett den här videon är det inte svårt att föreställa sig situationen som ledde fram till att Bert Sundström ligger med knivskador på ett sjukhus. Fan.

 31. Minikonferens om att livesända #allakanstreama | SocialVideo Production
 32. – Missa inte det här, live på nätet imorgon!

 33. The Explosion of Free Porn Online — New York Magazine
 34. – Älskar rubriken: ”The Geek-Kings of Smut”

 35. iPhone Controlled HTML5 Logo and Color Cube
 36. – Läckrast på länge. In short: du kan fjärrstyra ett html5 element i din webbläsare med din iphones safari, utan att installera en enda app. Det är nog ett coolt exempel att ta upp imorgon ;)

 37. Subscribed to googlechrome
 38. Subscribed to SVT

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 4 Feb, 2011 #jjk”

 1. 5. Fördelen med akademin är att en artikel skulle genomgå peer review-processen (såvida det inte är av typen Merck-sponsrad Elsevier-tidskrift) och konstigheter fångas. Det kan ju även vara ett konsultföretag mån om sitt varumärke som gör en genomarbetad och vederhäftig studie.

  Det underliggande arbetet här verkar okej (och är antagligen det hittills mest omfattande) men rapporten saknar helt enkelt för mycket för att jag ska anse det användbart för annat än att säga att det fanns minst 90000 svenskspråkiga Twitter-konton i december 2010. Det står förstås Intellecta fritt att släppa det här materialet, det som gör mig mest bekymrad (om än inte förvånad) är det okritiska mottagandet.

  Reply

Leave a Reply