Kolla klockan i din iPhone / annan telefon – den kan gå två timmar fel

Det började med att två vänner på en mailinglista i morse konstaterade att deras iPhones gick två timmar efter (en av dem skulle skjutsa sonen till Arlanda för ett års resa till USA). Alltså -2 timmar. Snabb koll på Twitter visade att de inte var ensamma om problemet.

Det verkar som att telia har gjort något fel i den automatiska tidsuppdateringen. Men det drabbar inte alls, så kolla först. @rogeraberg tipsar om hur du löser det tillfälligt.

Alla som har iPhones: Kolla klockan! Den verkar ha fuckat upp sommar/vintertid. Gå in i inställningar>Allmänt>Datum & tid och slå av auto.

Kommentera gärna här nedan och berätta hur det ser ut för dig. Uppdaterar efterhand om det kommer in mer info. Givetvis inget från Telia än.

Det verkar inte finnas så många gemensamma kopplingar, varken geografi, modell eller systemversion verkar påverka. Men det verkar iaf BARA vara Telia och bara iPhone. Rätta gärna i kommentarerna. Nu har det kommit kommentarer om att även Android-telefoner verkar vara påverkade. Och Windows Mobile. Alla smartphones?

En del problem med Homerun verkar också finnas. Låter som Telia har fuckat upp rejält.

Uppdatering:

50 thoughts on “Kolla klockan i din iPhone / annan telefon – den kan gå två timmar fel”

 1. Om man kör fel tidszon och sedan kompenserar så kan man få märkligheter på klockan och i kalendern.
  Kanske inte aktuellt i detta fallet men värt att kolla.

  Reply
 2. Jag köra iPhone och Telia. Vaknade i Degerfors imorse utan problem. I Karlskoga går fortfarande klockan rätt.

  Reply
 3. Iphone 3G/3.0/Telia Klockan går -2 timmar fel med autoinställning. Omstart och åter-val av Sverige/Stockholm som tidszon har inte haft någon effekt alls.

  Reply
 4. Jag har en HTPC (Windows Mobile) som “syncas” via mailservrar på mitt jobb, min gick OCKSÅ fel imorse (2 timmar efter)….. Detta kan inte vara en slump.

  Reply
 5. Jag försov mig pga det här. Det sjuka är att jag vaknade av mig själv på exakt rätt tid, men somnade om efter att ha kollat klockan. Skulle litat på min inre klocka istället…

  Har 3G/3.01/Telia, är i Stockholm. Sen ca 20 min går klockan rätt igen.

  Reply
 6. iPhone 3G i Stockholm med wifi off och min klocka stod två timmar fel imorse. På jobbet har många SE-telefoner av olika modeller och flera har rapporterat att de fått en ping om övergång till vintertid.

  Reply
 7. Noterade vid frukostbordet att min 3GS med OS3.01 och Telia gick 2 h fel… Felet kvarstår fortfarande nu kl 9.

  Reply
 8. Detta måste ha skett mellan 06:00 (då min väckarklocka ringde första gången) och 08:00 (då samma väckarklocka ringde andra gången).

  Reply
 9. iPhone 3G, Telia. Auto är på. Vaknade i morse och min klocka går fel 2 timmar. Nu ansluten till wifi på jobbet. Still 2 hours fel. Om jag kikar på världsklockan så går den rätt, haha!

  Reply
 10. Min är inte i närheten att gå rätt. iPhonen visar 05.23 nu när klocka är 9.10 Trots omstart.
  OS 3.0, Halebop (telia), ställ in tid automatiskt.

  Reply
 11. Min mobil med Windows Mobile gick fel… Tur man använder jobbmobilen och telenor för väckning. :)

  Reply
 12. 2 stycken iPhone 3G / Telia / wifi+3G / Stockholm har detta problem. Ställde om till tidszon Stockholm och då blev det rätt. Klockan 09.45 blir auto rätt efter omstart.

  Reply
 13. Vaknade med en felinställd tid på iPhone. Klockan på hemskärmen + skärmsläckaren gic 2 timmar försent medan klockan i inställningarna gick rätt. Var ansluten via WiFi och har Telia.

  Reply
 14. Har Telia och är i Stockholm – min telefon är fortfarande två timmar efter. Rena turen att vi hade backup med vanlig väckarklocka för uppgång halv fem till Arlanda med ungen, det hade varit fel plan att missa…

  Reply
 15. Jag gick från jobbet igår kväll (Stockholm city) 23.30. Hade ca en timme hem (sprang) och blev mäkta förvånad när iPhonen visade 22.39. Alltså -2 h fel. Trodde det var phonens fel och den rättade sig efter omstart. Men det kanske är så att den här hemma hämtade tidsuppdateringar via wlan.

  Reply
 16. Är på semester på Gotland nu första vintertiddagen. Min iphone m Telia är inställd på auto (tid) men visar fortfarande vintertid.

  Reply
  • Oj, spännande. Inte bara för att du hittade till en flera år gammal post, utan för att det kanske är så att telia har problem igen. För min del har det iaf funkat alldeles utmärkt.

   Fler där ute som kan rapportera?

   Reply
 17. I Frankrike blev allt rätt – Telia samarbetar där jag är med Bouygues. Wifi på, allt på suto.

  Reply
 18. Klockan på min iphone ställde om sig till vintertid men väckarklockan fungerar inte. ställer jag den på 07,00 så ringer den 08,00….I displayen visar den 07,00.

  Reply
 19. Samma här. Jag ställer klockan på 0700 och den ringer 0800. Gick in på inställningar-allmänt-datum/tid och slog av auto och därefter på igen och nu fungerar det igen.

  Reply

Leave a Reply