Anders Mildner testar Kindle. Lugn och fin som alltid. Efter att inledningsvis noterat att det är svårt och oinspirerat att köpa böcker den vägen far recensionen i väg i en riktning som får mig tro att det kommer att sluta med att Anders gillar den. Men en bit in kommer så den egentliga domen.

… Men det finns gott om invändningar. Verkligen. Den största är att Kindlen ser ut och känns som en pc, när man vill ha en Mac. Det finns helt enkelt inget att TYCKA OM med den här plattan. Inga kul finesser, ingen fin design. Den känns lite slö, man saknar en touch screen, knapparna är inte det minsta sköna, styrspaken är sjukt irriterande efter någon timme och det där svartvita vändandet av kulorna när man byter sida det ser ut ungefär som en störig effekt mellan två bilder i en powerpointpresentation är jobbigt på riktigt.

via Kindle-testet.

Och det är precis det jag hävdat också. För jag tror att i motsats till många andra testpiloter så har jag faktiskt gett mig fan på att verkligen läsa böcker på min Kindle. Jag har tagit mig genom fem eller sex böcker, och ungefär lika många på Sony-plattan.

För det är ju så man måste göra. Alla prylar har sin inlärningskurva, sin initiala förälskelse, sin långsiktiga stickyness. Och förutom att jag redan från början tycker att det finns massor med dumheter i Kindle-konceptet så har jag verkligen gett den chansen att växa på mig. Men det gör den inte. Den gör verkligen inte det. Det Anders så klokt noterar ovan är att det finns alldeles för lite att tycka om.

Lite on the side kan jämföras med min upplevelse idag. Jag hittade inte något av de två pappers-ex jag köpt av Pirates Dilemma. Och eftersom jag ska luncha med Matt Mason i morgon var det ju inte så bra. Lyckligtvis det var det inga problem att köpa pdf:en och direkt tanka ner den (jag hade inte behövt betala om jag inte ville, Matt låter mig välja själv). Via Stanza i min dator manglades pdf:en en smula och flög sedan över till Stanza i min iPhone. Jag tror hela processen tog under två minuter (inkl betalningen av $5 via paypal). Vad värre är för Kindle – jag TYCKER OM att läsa böcker med Stanza i min iPhone. Det är inte svårt att förstå att Amazon köpte Stanza så fort de fick chansen…