Latitude, nu i din iPhone också – på riktigt

Äntligen kom Googles egen app för bakgrundsuppdatering av Latitude ut i appstore. Tjoho! Jag har ju tjatat en hel del

Jag läste om det på diverse sajter tidigare idag, men när jag kollade fanns den inte i svenska appstore än. Tack till @lillerik som påpekade ändringen för en stund sedan.

Stort tack till Placetrack för den tid som har varit, men nu kör vi the real deal. In och sök efter ”Google Latitude” i appstore, skicka en vänförfrågan till [email protected] eller följ mig på min uppdaterade karta. Vi ses i realtidsvärlden, as always.

Grymt bra. Morris och jag var nära varandra på ovanlig tid och plats. Då säger det pling. Love it!

I dagarna kan du följa min resa från Ramlösa till Norrköping, vidare till Stockholm, London, Köpenhamn, Malmö och åter till Ramlösa på torsdag. Ses vi någonstans på vägen?

20 thoughts on “Latitude, nu i din iPhone också – på riktigt”

  • Placetrack har också history, redo att maila och importera i Google Earth. Men du kommer ju åt history från din dashboard på google.com/latitude – räcker inte det?

   Reply
   • Kan man kolla historiken i PlaceTrack? Har för mig att det bara går att dra ut en KML (men det är ju så klart kul att ha). Jag är datanörd och gillar att gå igenom historiken innan John Blund, men ska kolla dashboarden ikväll, har missat att mobilinterfacet uppdaterats.

    14 dec 2010 kl. 00:28 skrev “Disqus” :

    Reply
    • Jag avinstallerade den innan idag (för att vara säker på att den inte skulle smystarta och kollidera med googles) så jag kan inte kolla. Men förmodligen har du rätt i att det bara är KML-export. Sorry.

     Reply
 1. Sög slut på mitt batteri på 8 timmar idag. Brukar ha ca 50% kvar efter arbetsdagen annars. Tråkigt.
  Avinstallerat.

  Reply
 2. I Android kan man välja att få position i Latitude via GPS eller wifi/mobile networks.
  Är detta inte möjligt i iOS eller tvingas man ha på GPS hela tiden?

  Reply
 3. Nej 3GS. Och ett jobb där jag flänger fram och tillbaka så jag såg nu i historiken att den hade uppdaterat min location ca 200 ggr under de åtta timmarna :) Kanske inte samma fenomen om man sitter still på ett kontor, går på lunch och åker hem.

  Reply
  • Eh, oj, skulle svara två inlägg ovan. Hursomhelst, lovande, men jag skulle önska att den kanske bara loggade in mig efter att jag stått still på en plats mer än 10 minuter eller något (vilket kanske ändå skulle dra lika mycket batteri att ligga och beräkna i bakgrunden hela tiden, men ge lite mer relevanta loggningar.)

   Reply
    • Ahaa. 4.2 har jag, men konstigt om det bara funkar på iPhone 4. För min uppdaterade location flera gånger i rad på samma adress till och med, och har plottat ut mina förflyttningar med hundrametersintervaller nästan, haha. Åväl.

     Reply
 4. Jag tycker mig också uppleva sämre batteritid med Latitude påslaget. Kör 4.2.1 på iphone 4 och hade 50 % batteri på fm och nu, några timmar senare, ett kort samtal förutom att telefonen legat still på skrivbordet, så är vi nere på 30 %. Men det är kanske för tidigt att dra några slutsatser, får köra vidare och hålla koll.

  Reply

Leave a Reply