Latitude på #sswc – en kul grej?

Förmodligen känner du till Google Latitude, du kanske rent av testat det. Tjänsten från Google har på god grunder kommit i skymundan, till förmån för mycket roligare tjänster som tex Foursquare och Gowalla. Men Latitude har en sak som inte de har – konstant uppdatering, alltså utan inloggning och utan speciella spots/places/venues.

 

Lite fylligare än så här borde det blir på WWWC2010 - eller hur?

 

Bilden ovan visar det lite trista läget då. Roligare var det att följa de twittrande bussarna och övriga fordon när de närmade sig ön, men det har jag tyvärr ingen bild på. Men jag tror ni hajar principen. Så nu när det finns en bakgrundsappLatitudie – som uppdaterar även i iPhone kanske fler kan tänkas intressera sig? Själv har jag alltid kört den i mina Android-nallar, och det bara funkar liksom. Se tex min widget här ute till höger på bloggen. Alltid live.

Vi kommer givetvis inte kunna låta bli att checka in med de roliga apparna också, vem kan motstå att checka in ”under eken” och ”på stora klippan”. Men det här kanske skulle kunna fungera som komplement – kan tänka mig att göra en snygg stop motion screencast över resan till och från Tjärö.

Vill du signa upp och följa mig bör du för säkerhets skull lägga till både [email protected] och [email protected]. Jag ber om ursäkt för den röran, men det är faktiskt Googles fel, inte mitt ;)

Uppdatering: De har uttryckts oro för batteriförbrukningen. Jag vet bara att av allt som äter kräm i min Android är Latitude det minsta problemet. Det är möjligt att det ser annorlunda ut med iPhone-varianten. Den som testar kan väl rapportera av?

16 thoughts on “Latitude på #sswc – en kul grej?”

 1. Jag har kört Latitudie ett längre tag nu, den körs väldigt batterisnålt så inget jag märker av alls, många andra program orsakar större problem. Vill man dessutom vara extra sparsam vid enstaka tillfällen när laddaren är långt bort kan man lätt stänga av bakgrundsuppdateringen.

  Reply
 2. Jag har också installerat #Latitudie nu, ska bli intressant att se vad det gör med batteritiden.

  Reply
 3. nice. har precis installerat, skumt bara att betala för att ge bort det värdefullaste man har :) plus att man inte kan administrera sina kontakter via latitudie… men men, det kanske kommer. tills vidare får det bli bokmärke för vanliga google latitude. ska bli spännande att se telefonen hanterar batteri nu. antagligen drar latitudie bara marginellt mer mer än push notifications….

  Reply
 4. Jag ställer mig frågande till bilden. Jag var på plats och hade Latitude igång. Misstänker att bilden kanske är från torsdagen när Peter och Björn var på plats men inte jag.

  Reply
 5. Förra årets version av SSWC-appen innehöll en liknande funktion. Jag kommer ihåg att det var roligt att följa hur punkterna spreds över landet när det var dags för hemfärd. Kanske teamet från Appcorn vill avslöja om årets version fungerar på ett likvärdigt sätt?

  Reply
 6. Fler än jag som har problem med att Latitudie inte lyckas logga in? Jag kommer bara tillbaka till samma inloggningsskärm med rutan för att godkänna delning av uppgifter rödmarkerad som om jag hade glömt att kryssa i den.

  Reply

Leave a Reply