Förmodligen känner du till Google Latitude, du kanske rent av testat det. Tjänsten från Google har på god grunder kommit i skymundan, till förmån för mycket roligare tjänster som tex Foursquare och Gowalla. Men Latitude har en sak som inte de har – konstant uppdatering, alltså utan inloggning och utan speciella spots/places/venues.

 

Lite fylligare än så här borde det blir på WWWC2010 - eller hur?

 

Bilden ovan visar det lite trista läget då. Roligare var det att följa de twittrande bussarna och övriga fordon när de närmade sig ön, men det har jag tyvärr ingen bild på. Men jag tror ni hajar principen. Så nu när det finns en bakgrundsappLatitudie – som uppdaterar även i iPhone kanske fler kan tänkas intressera sig? Själv har jag alltid kört den i mina Android-nallar, och det bara funkar liksom. Se tex min widget här ute till höger på bloggen. Alltid live.

Vi kommer givetvis inte kunna låta bli att checka in med de roliga apparna också, vem kan motstå att checka in ”under eken” och ”på stora klippan”. Men det här kanske skulle kunna fungera som komplement – kan tänka mig att göra en snygg stop motion screencast över resan till och från Tjärö.

Vill du signa upp och följa mig bör du för säkerhets skull lägga till både [email protected] och [email protected] Jag ber om ursäkt för den röran, men det är faktiskt Googles fel, inte mitt ;)

Uppdatering: De har uttryckts oro för batteriförbrukningen. Jag vet bara att av allt som äter kräm i min Android är Latitude det minsta problemet. Det är möjligt att det ser annorlunda ut med iPhone-varianten. Den som testar kan väl rapportera av?