Pressmeddelande 2007-12-20

Mindpark går in som delägare i nättidningen Sourze. Tidningen, som skrivs av sina läsare och drivs av privata entreprenörer, får därmed in några av Sveriges största medieföretag i ägargruppen.
– Sourze är ledande på ett medieområde i stark tillväxt. Vi ska bidra med kraft och kompetens för att vidareutveckla en redan mycket god idé, säger Mindparks vd Joakim Jardenberg.

Nättidningen Sourze skrivs av läsarna. Kung Carl XVI Gustaf har gjort det, liksom Fredrik Reinfeldt, Lars Ohly, Maud Olofsson, Lukas Moodysson, Göran Hägglund, Linda Rosing och många fler. Just nu är bland andra Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand och moderaternas partisekreterare Per Schlingmann fasta krönikörer i Sourze.

Sourze startade 2001. Nästan en miljon unika besökare har läst Sourze sedan man började mäta med Google i juni 2006. Varje månad besöks sajten av över 70 000 unika besökare.

– Sourze har gjort en imponerande pionjärinsats när det gäller redaktionell bearbetning av användarskapat innehåll. Det är ett område som vi nu satsar hårt på, säger Joakim Jardenberg.

Utvecklingsbolaget Mindpark ägs gemensamt av tidningsutgivarna Gota Media, Helsingborgs Dagblad, NWT, Skånemedia och Sydsvenskan och har till uppgift att utveckla nya affärsidéer på dagens och morgondagens mediemarknad.

– Som nytt massmedium har Sourze haft fördelen av att kunna agera utan hänsyn till hämmande traditioner inom branschen. Samtidigt har vi saknat den strategiska och finansiella styrkan hos etablerade företag på marknaden. Mindpark är ett perfekt komplement i Sourzes ägarbild, säger Carl Olof Schlyter, vd för Sourze.

Sourze ägs i dag av Carl Olof Schlyter, VD och grundare (30%), it-entreprenören Johan Stael
von Holsteins bolag Iqube (30%) och journalisten Daniel Nyhlén (30 %). Mindpark äger
sedan i onsdags 10 % av aktierna. Joakim Jardenberg tar plats i styrelsen för Sourze.

För mer information, kontakta:
Joakim Jardenberg, Mindpark. +46 735 18 77 00, [email protected]
Carl Olof Schlyter, Sourze +46 8 633 63 63 [email protected]

Pressmeddelandet finns som PDF på scribd, som vanligt.

Liten kommentar bara till bloggen: Inte så mycket mer att säga än. Det är nu arbetet börjar. Jag är verkligen glad att vi fick ihop det här och att det gick så pass snabbt. Nu ser jag fram emot en spännande fortsättning som definitivt kommer att gynna både Sourze, bloggosfären och de mer traditionella mediehusen bakom Mindpark.

Som jag sagt förr – det är tillsammans som gäller.

Och en sak till… Slå gärna en flukt på nystartade The Issue också. De säger en del kloka saker.