Mobilt sök upp 55 procent på ett år

På ett år har antalet användare av mobilt sök ökat med 55 procent. M:Metrics och comScore har tittat på hur många mobilanvändare i USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien, som använder mobilt sök. Totalt har antalet ökat från 21,5 miljoner i juni 2007 till 33,4 miljoner i juni 2008, alltså upp 55 procent.

Andelen mobilanvändare som använt mobilt sök under juni 2008 är högst i Storbritannien med 9,5 procent. USA följer tätt efter med 9,2 procent.

mobile search, percent of mobile subscribers

Den största ökningen av antalet användare av mobilt sök har skett i USA, som ökat med 68 procent. Upp från 12,4 miljoner i juni 2007 till 20,8 miljoner i juni 2008.

mobile search, usa and europe

Enligt comScore och M:Metrix så är Google populärast bland de som söker med mobilen. Google har en marknadsandel på 60 procent, vilket stämmer bra med Nielsens siffror vi har sett tidigare.

2 thoughts on “Mobilt sök upp 55 procent på ett år”

  1. Det blir lite “stating the obvious”, men jag tycker att det ska bli riktigt intressant att se hur senaste tidens satsningar från Google, Eniro m.fl. på ökad relevans i sökningar med hjälp av geopositionering kommer att påverka användandet. Ganska mycket är min gissning.

    Reply
  2. Det blir lite “stating the obvious”, men jag tycker att det ska bli riktigt intressant att se hur senaste tidens satsningar från Google, Eniro m.fl. på ökad relevans i sökningar med hjälp av geopositionering kommer att påverka användandet. Ganska mycket är min gissning.

    Reply

Leave a Reply