#nosmiley – en enklare vecka än jag trott

jardenberg inc. Mail - Smyckesspecial - erbjudanden och nyheter! - katarina@jardenberg.com-2För en vecka sedan berättade jag att jag skulle köra en vecka utan smileys. Det blev bara en miss, vad jag vet, så det blir bara frun som jag ska bjuda på en pilsner ;)

Hur det kändes? Kanon. Men jag återkommer till den djupare analysen – för en sådan går faktiskt att göra. Hinner inte i natt bara. Knuff får bjuda på mer läsning så länge, och Twitter så klart.

9 thoughts on “#nosmiley – en enklare vecka än jag trott”

 1. Jag tyckte inte ens det var jobbigt, men jag har ju inte varit någon storbrukare av smileys sen innan. Även om jag tycker att smileyn är ett bra skiljetecken att ha till hands, men liksom utropstecknet använder jag det helst med måtta.

  Reply
 2. Flera gånger funderade jag på hur mottagarna uppfattade budskapet. På twitter visste ju de flesta att #nosmiley rådde men jag sa inget till dem på IM förutom till de två som fick höra mina svordomar efter att ha råkat skriva en smiley i bara farten inte ens som svar på meningar utan en ensam :-) som svar på något kul de skrivit. Får väl fråga de jag kommunicerat med om de märkte att jag skippat smilies i 7 dagar. Får se hur vanligt förekommande de blir framöver. Inte så att jag använder dem jämt men rätt ofta. Tror att det inte blev några *S* heller som är vanligt förekommande i IM-konversationer med vissa personer.

  Reply
 3. Jag använde några, och blev medveten både om hur mycket de dyker upp i livediskussioner och om hur snorkigt jag skriver mellan varven… Dock var det inga problem att låta bli dem på Twitter, för där använder jag dem i princip aldrig.

  Reply
 4. Tycker bara detta är så bakvänt. Visst överanvänder en del smileys… kanske… men eftersom typ varje mening jag säger är sagd med “nudge-wink” mentalitet, bör detta markeras, för att missförstånd inte skall uppstå.

  Jag ser som ett mycket STÖRRE problem alla dessa f-bannade idioter som säger “smileys är barnsligt” och “bara om du skriver dåligt är det svårt att få fram budskapet”. Det ironiska är att i stort sett alla dessa människor som säger så, sedan genast motbevisar sig själv med att totalt humorbefriat misstolka typ allting. :/

  Jag har t.o.m. varit med om en near-meltdown situation som uppstod p.g.a. att ena parten inte visste vad en smiley var, och när den ena trodde båda skickade skojiga kommentarare till varandra, var den andra genuint rosenrasande. Stort kaos.

  Så jag tycker ngt MYCKET viktigare än nån liten #nosmiley-kampanj är en #usesmileys-kampanj att lära upp världen att DET DU TRODDE VAR “SJÄLVKLART” I DIN TEXT ÄR BARA SJÄLVKLART I DITT LILLA INSKRÄNKTA HUVUD.

  BAH.

  :(

  /Z

  Reply

Leave a Reply