Nostalgi: Ny testbildsflicka

05-1024

Möt Johanna Lindström. Ny testbildsflicka, som det hette. Då. Året var 1974, och jag hade ännu inte hunnit fylla åtta år. Det här var stort, den gamla testbilden åkte ut och ersattes med den här. Jag vill gärna tro att jag kommer ihåg reportaget (du måste klicka på den länken och se klippet).

Lite fascinerande det där – numera är testbilden i princip aldrig där. B, fjortonåringen här hemma, har aldrig upplevt den andäktiga väntan på att barnprogrammen ska börja. En stund som tillbringades i sällskap med Johanna. Det minns jag, utan någon som helst tvekan.

(Jag fortsätter mitt städande och hittade den här samlingen med testbilder på en av mina diskar. De kommer från artikeln på svt.se som heter just: ”Ladda ner testbilder”. Via den landade jag i klippet på ”Öppet arkiv/fakta/television”, och sedan fick resten av kvällens arbete vänta. Underbart;)

1 thought on “Nostalgi: Ny testbildsflicka”

Leave a Reply