Min gamle, gode, och väldigt frispråkige vän Claes Magnusson (@claes) är på semester. Jag läser en rapport på Facebook och ber att få återpublicera den. Hopp och förtvivlan, om vartannat.

På en thailändsk strand ser jag ett franskt pensionärspar ta fram sin MacBook Air 13″, koppla upp sig trådlöst för att starta FaceTime till barn och barnbarn hemma. De pladdrar, skrattar, gråter, vinkar, går runt och håller upp datorn för att visa sin bungalow och den fina stranden.

Det är som en reklamfilm från Apple, fast live och i högsta grad äkta.

Fantastiskt när man ser vanliga människor ta stora steg med hjälp av ny teknik utan att ens tänka på det. Kunna göra mer. Växa. Utvecklas. Få nya möjligheter. Bli bättre. Bli kraftfullare. Få kontroll. Själva kunna göra saker de tidigare aldrig ens skulle kunnat fantisera om.

Jag hoppas en av helvetets nio cirklar är reserverad för alla de trångsynta IT-chefer och andra som de senaste femton åren hållt tillbaka denna utveckling med hjälp av nedlåsta skitdatorer, strypta möjligheter och korkade policies med syfte att fördumma och trycka ner användarna.