Om individen i de sociala medierna – frukostklubben med MiH

Yours truly, onstage, på Lindab Arena i Ängelholm. Normalt sett är det Rögle som håller till här men en gång i månaden kör man frukostklubben i arenans läckra restaurang. Detta var andra gången och det var imponerande 170 anmälda. Hur kul som helst.

Jag pratade om individen i de sociala medierna. Vad är det som gör att vi hänger där, vad det är för drog som gjort att Facebook skaffat sig över tre miljoner aktiva svenskar på knappt tre år. Vilken är lockelsen, vad är det för belöningsmekanism som gör att aktivitetsgraden är så hög. Och varför det egentligen bara är alldeles självklart. I grunden bygger presentationen på de här fyra teserna, men den har utvecklats väldigt under året som gått.

Joakim Jardenberg om Sociala medier @ Frukostklubben / MiH from Joakim Jardenberg on Vimeo.

TACK! till snälla människor som inte satte sig framför kameran trots att det var i princip fullt i lokalen.

Innan presentationen startade lyssnade vi på Uffes gamla godingar via Spotify och en film från Youtube om Facebook

Saker från presentationen som kan intressera är kanske mina slides

Givetvis Iris och hennes iPhone

Samt fantastiska filmen over logging från South Park och TED.com om identitetsbyggande

och sist men inte minst: sms-tanten

Läs också om när Philip Young gästade oss förra veckan och de tre fantastiska event som återstår av den här månadens tema om sociala medier.

Till sist, bra drag på Facebook nu.

Uppdatering: fick precis höra att det är fullt på fredag med Katarina Graffman. 320 anmälda alltså. Till sista rundan med Johan Ronnestam finns det fortfarande plats. Men räkna med att det blir lapp på luckan där också, så skynda! Och glöm inte anmäla dig till seminariet ”New Generation Marketing” som tar vid efter frukostklubben med Johan.

7 thoughts on “Om individen i de sociala medierna – frukostklubben med MiH”

Leave a Reply