Print Friendly – precis vad det låter som

printfriendly

Ingen har väl undgått min passion för små, enkla tjänster som bara gör en sak – men som gör det riktigt, riktigt bra. Nere till vänster, under den här texten hittar du nu ett exempel på det. Knappen ”Print Friendly” (klicka här för att läsa mer, men rulla ner och klicka på knappen för att se den in action) öppnar ett lager ovanpå sajten med en bearbetad utskriftsversion. Du kan välja att plocka bort bilder, du kan enkelt plocka bort olika element på sidan, och när du är klar klickar du på print eller pdf. Klart.

Det här är ingen konkurrent till Instapaper, ReadLater eller de andra kanonlösningarna för att hantera sitt ”läsa i efterhands-behov”. Det här är en snabb och enkel lösning för alla, som inte kräver någon som helst insats för att göra tjänst. Snyggt. Tack!

(Tack också till Niclas Strandh som pekade)

10 thoughts on “Print Friendly – precis vad det låter som”

 1. Lysande! Jag älskar också såna här små nyttiga appar. Och jag gillar såklart deras enkla webb med föredömlig demovideo som först visar problemet och sedan deras brillianta lösning.

  Reply
 2. — Translated from English to Swedish —
  Hej, detta är Taylor från PrintFriendly. Tack @ Jimmy, du fick idén.

  Vi byggde den algoritm runt innehållssidor eftersom det är vad folk skriva ut större delen av tiden.

  Det bästa är när webbplatser lägga knappen till sina sidor … webbplatser som https://jardenberg.se/ Jag är stolt att säga
  The best is when sites add the button to their pages… sites like https://jardenberg.se/ I'm proud to say. This is easiest way for readers to enjoy reading printed webpages.

  Reply
 3. Hej, detta är Taylor från PrintFriendly.com.

  Tack Jardenberg för de vänliga orden. Även jag älskar enkla lösningar på livets små problem.

  Gott att se knappen på din webbplats. Det ser bra ut:)

  Vad tycker du om detta … Vi undrar om folk skulle vilja ha ett “skicka-till-telefon”-knapp som du kan lägga till din blogg. Det skulle sända en optimerad sida direkt till din iPhone, G1, Nokia, etc., utan att behöva ladda ner en app eller logga in

  Vad gör ni tror … Cool eller lamt?

  Reply
 4. Jag gillar det. För egen del kör jag ReadItLater för att kunna göra just det, men för de allra flesta skulle det säkert vara en nyttig funktion.

  Och det är verkligen roligt att se dig delta i den här dialogen. Starkt jobbat!

  Reply

Leave a Reply