RIX Fm goes Spotify

Man skulle ju kunna önska att den rubriken var sann. Men trots att kommersiell radio inte är så gammal är den förvånansvärt trög när det gäller att tänka nytt.

Istället för att de själv syr ihop sig med Spotify så får vi alltså testa den här vägen. Här är deras dagliga RIX Topp 6-lista, som en delad och öppen spellista i Spotify. Den ligger helt öppen, och min förhoppning är att fler vill hjälpa till att hålla den uppdaterad.

Uppdatering: min förhoppning kom på skam. Listan vandaliserades konstant, så nu är den stängd. Men jag ska försöka hålla den uppdaterad, så länge det är roligt.

Notera, det här är inte alls min musik. Men som en dagligt uppdaterad lista ligger den bra till som experimentverkstad. Fördelen för RIX är att fler kan lyssna in när det passar dem. Förhoppningsvis blir de sugna på att lägga en kvalificerad röst i deras formulär och har man röstat så är man nog mer nyfiken på att gå in och lyssna när resultatet avgörs, varje dag kl 18.00 (i radio eller i deras webbspelare). Fördelen för Ginza, som sponsrar, är att de får exponering på röstningsformuläret. Åtminstone så länge man inte kan rösta direkt inifrån Spotify.

Hmm, undrar när vi får se en Spotify Topp 6? Lite som Topsify, men med användarna som rösta. Och undrar när Listiply ska börja fungera ordentligt igen. Jag vill verkligen få in låtar till min spellista med tryckare och “sista-låten-låtar” från 70- och 80-talet.

Dagens sista om Spotify, det är verkligen hög tid att vi får en scrobbler för mac. Jag saknar det sociala elementet som det utgör att visa sitt lyssnade på last.fm. Så om inget har något bättre tips, så tänker jag testa det här hacket idag. Wish me luck!

9 thoughts on “RIX Fm goes Spotify”

  1. Med tanke på vad det står i Rix FM:s FAQ lär det nog dröja länge innan vi får lyssna till Rix och deras systerkanaler såsom Bandit, Lugna Favoriter, NRJ osv. Följande är saxat från deras sajt:

    Vilken URL är det till er stream?
    Det enda sättet att lyssna på oss via webben är just nu med hjälp av vår webbspelare.
    Notera att det inte är tillåtet att länka till vår mediespelare utan vårt tillstånd. Det är inte heller tillåtet att återsända vårt ljud i en egen mediespelare, detta räknas som en ny uppspelningskälla och därför krävs ett avtal med STIM. Önskar du länka till vår mediespelare och/eller sända vårt ljud i en egen spelare, ta kontakt med oss.

    Reply

Leave a Reply