Roland HD-1, Superior Drummer 2.0 och Nashville

Tillfälligt avbrott, jag var tvungen att matcha @axelnilsson. Men eftersom vi är många trummisar i sociala medier-bubblan så kanske det ändå har värde för fler ;) Anyway, här är min setup där hemma.

Ett Roland HD-1 och

Superior Drummer 2.0 med Nashville-set på en Macbook Pro

På den tiden när jag var ”riktig” trummis så fanns inte ens digitala set, och när jag började fundera på att lira lite på skoj igen så var det alldeles för dåliga prylar som fanns. Men nu… Det här är verkligen grymt. Visst skulle jag egentligen hellre vilja ha ett TD-20 med riktiga pads över hela linjen, och ffa en hi-hat med bättre känsla, men för de här pengarna och den här golvytan är det här helt enastående. Rekommenderas varmt.

13 thoughts on “Roland HD-1, Superior Drummer 2.0 och Nashville”

 1. Är själv ingen trummis, men använder också Addictive Drums för programmerade trummor. Väldigt lättarbetat och låter fantastiskt bra.

  Kan även rekommendera Reaper (http://reaper.fm) som DAW. Resurssnålt, snabbt och konstant under utveckling. Klarar av i princip allt som de stora jättarna gör (Cubase, Pro Tools, etc.), till betydligt billigare pris!

  Reply
 2. Jag har kollat på HD-1 också. Kan inte spela alls, men är nyfiken om man skulle kunna använda dem för att lära sig? Finns det bra mjukvara för att lära ut à la Guitar Hero etc etc?

  /ET

  Reply
 3. Jocke, det blidde faktiskt ett Roland HD-1 här också. Addictive Drums med Retro-packet tillsammans med HD-1 är riktigt kul. Men att lira med lurar är inget vidare, det krävs ett par riktigt bra studiomonitorer och en kraftig sub för att det ska kännas trummor. På sitt egna speciella sätt är det roligare än att lira med det analoga setet.

  Reply

Leave a Reply