Söndagspyssel

Fortfarande inte återställd från influensan vågar jag mig inte på seriöst arbete. Istället har jag pysslat lite med den här bloggen, och fortsatt prova och experimentera lite saker som legar i pipen. Några saker, glömmer säker massor:

 • Via Feedburner har jag skruvat lite på mina inställningar och försökt göra min rss ännu bätte. Har tex lagt till information om min CC-licens, och en grundläggade geoRSS-location. Den senare borde såklart göras dynamisk, men det får bli en senare fråga, nu sätter den allt i Ramlösa. Hoppas jag;)
 • Feedburner får också hjälpa mig med mail-utskick. En del vill hellre ha nya inlägg i mailboxen, RSS funkar uppenbart inte för alla. Bra så, det är enkelt nog med Feedburners smutta lösning. Trist bara att den inte finns lokaliserad till svenska. Vad har danskarna som inte vi har?
 • Största ingreppet var nog att jag velade färdigt mellan IntenseDebate och DISQUS för att låta min bloggkommentarer få en extra puff. Kommer att följa upp det löpande. Värt att notera än så länge: det dödande en del av funktionaliteten hos Facebook Connect. Det får det vara värt. Så länge.
 • Grejade lite med mina plugins. Tog bort Zemanta som jag egentligen gillade, men som gjorde att admin kändes trögt. Stoppade in XRDS-Simple, för att vara en lite bättre netizen.
 • Skruvade och stuvade om lite i högerspalten. Och konstaterar att min blogg är hopplöst rörig. Behöver en temafixare och TDH har lovat att vi ska snacka om det när vi lunchar i nästa vecka.

Vidare så har jag sett till att uppdatera mina profiler på en hel del gamla tjänster, åh vad jag längtar efter att Open Stack och DiSo ska bli verklighet över hela linjen. Jag har också hunnit konstatera att Technorati verkar vara helt under isen. Får felmeddelade mest hela tiden när jag försöker göra något där.

Noterar att jag har fler prenumeranter via rss på JardenbergKommenterar än här på bloggen. Det är ok, men kanske onödigt. Eller vill man kanske ha det så? Svårt det där med digitala fotspår, fokus, bredd, stringens.

Tills sist, gjorde något igår som kändes jäkligt konstigt. Jag gick med håven. Via LinkedIn bad jag ett antal av mina kontakter att, givetvis bara om de kände för det, skriva ett par rader om mig. Helt enkelt som ett led i det viktiga arbetet med att bygga persona och identitet på nätet. Svaren som kom in har gjort mig varm och mysig hela dagen. Här kan du se mina ”recommendations”. Ska själv bli bättre på det där igen. Dels genom tjänster som LinkedIn, Ted Valentins karttjänster och Reco.se, men också genom att återuppta mina Söndagscred på jardenberg.se. Real soon, listan är lång!

3 thoughts on “Söndagspyssel”

 1. Spännande! Testade IntenseDebate för ett tag sedan men gillade inte layouten. Ser att du har lagt in Disqus. Video Comment, hah! :)
  Jag upplevde också att Intense Debate inte funkade med Comment Remix, som jag själv tycker är bra.

  Funderar också jag på att ta bort Zemanta- admin är som du skriver jättetrögt efter detta.

  Tycker inte att din blogg är rörig alls- tvärtom. Själv tycker jag om magazine-style bloggar och har kör ett tema som heter Morning After http://code.google.com/p/the-morning-after/ på min andra blogg Psykbryt http://psykbryt.com som jag tycker är snyggt och rent.

  Kul att du lägger upp sådana här WordPress-tips, fortsätt gärna med det!

  Reply

Leave a Reply