Synka dina resor – TripIt, Dopplr och din kalender

En handfast tips, på begäran, för de som liksom jag gillar resetjänsterna TripIt och Dopplr.

För mig har TripIt varit nyttigast med sin förmåga att suga in resplaner från mail och ge mig en samlad itinerary, som dessutom funkar offline i iPhone. Men samtidigt är Dopplr roligare med sina verktyg och sin mer sociala approach. Och för själva kollen på läget är ingen lika bra som min ständigt närvarande Google Calendar. Summan av spridningen har blivit att ingen av dem har utnyttjats till full0. Men nu ska det bli ändring.

TripIt blir mitt resenav, mitt grundläge, min motor och där ser jag till att lägga in alla resor. Men för att mina resor ska synas även i Dopplr och min kalender klickar jag på den lilla iCal-symbolen på min startsida.

tripitURLen som jag får fram efter att ha klickat på ”Subscribe to calendar feed” inleds med webcal://www.tripit.com/feed/ical/private/ … och den kopierar jag. Sedan loggar jag in på mitt Dopplr-konto och klickar på ”Your account”. Väl där letar jag upp ”Calendars and events” under Getting things into Dopplr och klistrar in webcal-länken där. Connected.

dopplrSista steget är att gå till min Google Calendar, välja att lägga till en ny kalender och klistra in länken där också.

gcal-1

Efter att du har lagt till den kan du gå in i inställningarna och ge den ett schysst namn. Sådär. Från och med nu ska alla resor stoppas in, no more Mr Lazy Guy.

6 thoughts on “Synka dina resor – TripIt, Dopplr och din kalender”

  1. Mkt bra tips!!! Men en sak undrar jag – jag har aldrig lyckats få tripit-iPhone-appen att fungera offline. Fungerar det för dig alltså?

    Reply
  2. “Varning” ang. synkningen mellan TripIt och Dopplr – jag har själv kört så ett bra tag och använder Dopplrs Facebook-app för att visa mitt sociala nätverk var jag är/vart jag ska. För några veckor sedan noterade jag dock att Dopplr-appen påstod att jag skulle åka till Jamaica, vilket var mer än jag visste själv.

    Efter lite grävande visade det sig att TripIt känner till många fler platser i världen än vad Dopplr gör, och att Dopplr envisades med att hitta på egna saker när de fick information de inte känner till. Jag felrapporterade till Dopplr utan respons – men när jag testade nu så verkar just det här specifika felet vara fixat. (De matchar iaf okänd ort på Cypern med annan ort på Cypern istället för med orten Cyprus på Jamaica nu)

    Inte världens allvarligaste problem, men såklart tråkigt eftersom det skedde “tyst”.

    Reply

Leave a Reply