Tillfälligt avbrott – work in progress

Looking for information on Mindpark? Come back real soon, work in progress.
Or go straight to info on Joakim Jardenberg

Det händer väldigt lite här just nu, och det finns tusen skäl till det. Det mest framträdande är att det är desto mer aktion på jardenberg.se – välkommen dit för att hålla koll så länge.

Framöver ska Mindpark som sajt och företeelse aktiveras igen, men formen är inte riktigt klar. Den behöver finna en ny inriktning, en ny plats i världen. En tanke jag leker med är att gå över till engelska här, och låta Mindpark stå för diskussion och rapportering från den skandinaviska mediescenen och ut i världen. From Sweden with love, liksom. Då blir den tydligt skild från SSBD, Medievärlden, min egen sajt och alla andra som i olika former skriver om medier på svenska..

Hur låter det? Eller har du något bättre förslag? Tyck till!

Uppdatering med kompletterande fråga: OM vi ska köra på engelska, och det lutar det onekligen åt, ska den ligga på en rensad mindpark.net eller här? Den här sajten har ju lite googlejuice och en spridd url, men den andra är ju på engelska redan från början. Det måste vara bra att slippa blanda gammalt svenskt arkiv med nya poster på engelska under jardenberg.se – eller hur?

12 thoughts on “Tillfälligt avbrott – work in progress”

 1. Känns det inte mer logiskt med motsatsen? “mindpark” är ett engelskt ord, göra den engelsk, och behålla “jardenberg.se” (som låter lite svenskt) svensk?

  Iofs personligen skulle jag aldrig komma på iden att skriva på svenska på internet såvida jag inte talar direkt till en svensk eller kommenterar ett inlägg på svenska eller på en svensk sida….

  Reply
  • Precis. Det finns ju mängder med duktiga skribenter som i första hand skriver på svenska för svensk publik – men som har massor att ge för en bredare publik. Det kan bli suveränt!

   Reply
 2. Det var en idé jag hade för Medievärlden, men den har legat i träda eftersom det inte är exakt vad vi ska göra och vi har fullt upp ändå. Det började med att vi var först med några nyheter om Egypten (förutom på arabiska i alla fall) och då tänkte jag att vi skulle ha en sektion med sådana saker på hemsidan (på engelska). Jag tycker att det skulle vara grymt bra om du gör Mindpark på engelska, och skulle gärna bidra med material i så fall.

  Reply
 3. Blir bra med svensk media syn på engelska. Känns som att det inte finns många där just nu. Jag försöker lite på min blogg men har märkt svårigheten med att läsa massa svenska bloggar och referera/hänvisa till dem på en engelskspråkig.

  Ett annat alternativ skulle vara att dra igång ett längre projekt som 100mediehändelser som ni hade tidigare. Tyckte det var VÄLDIGT intressant. Kanske börja lista något igen?

  Reply
 4. Jag tycker att det kan vara kvar på .se – det är ju svenskars syn på media men på engelska. Mindpark.net kunde ju vara ett fett länkskafferi eller nåt som komplement?

  Reply

Leave a Reply