TV4: Let’s dance, rakt in i skamvrån

Precis som, sannolikt, minst var fjärde svensk satt jag och kollade på Let’s dance ikväll. Ofta, ofta under programmet puffade man för sin sajt på tv4.se/letsdance och när vinnarna var utsedda tyckte jag det var dags för en reality check. Och jisses. Långt, LÅNGT, värre än jag trodde. Tittar igen i kalendern och gnuggar mig i ögonen. Jodå, det är 2007…

 • Skärmdumpen visar läget kl 23.06. Då hade man iof uppdaterat toppnyheten, men man låg fortfarande och puffade för att man skulle in och rösta.
 • På tal om puffen, numera borde vi väl för länge sedan ha sett det sista ”umlade” &-tecknet utskrivet på en sajt (kolla skrämdumpen, i “rösta-puffens” puss & kram)
 • Deras programsajt är alldeles för reklamtung och flera av de redaktionella bitarna ligger helt utan anledning i tunga flashlösningar. Väldigt omodernt, och typiskt producerat med en väldigt gammal reklambyrås ”fingertopps-känsla”. Jag tror ni förstår precis vad jag menar…
 • De har en webbtv-lösning med en player som känns som något från -99. Den funkar nätt och jämt allls för mig (kör mac, men ändå). Inga ordentliga kontroller, helskärm fungerar inte alls, den börjar inte spela automatiskt när den öppnas etc. Och javisst, youtube och google video fungerar alldeles utmärkt för mig. Undrat vad fyran betalat för sin spelare?
 • Väldigt många delar är centrerade runt betallösningar. Ett exempel: bakgrundsbilder för 15 spänn. Det är ett hån.
 • Slarvigt till tusen. Man puffar för en tävling med fina priser. Klicka där och möts av den krassa texten ”tävlingen är avslutad”

Sådär skulle jag kunna fortsätta länge. Glöm inte bort att jag är en bitter gammal man. Men det värsta har jag sparat till sist.

knuff.se och bloggportalen.se ligger det hundratals inlägg om let’s dance (med reservation för att man kan söka på många olika sätt. Färre blogginlägg är det iaf inte). Men den verkligheten existerar tydigen inte alls för tv4. Inte en bloggkoppling så långt ögar når. Får det verkligen vara så dåligt genomfört med ett program som har en så stor publik. Är det inte ren kapitalförstöring? Var är all riktig läsarmedverkan?

Finpressen om finalen: svd.se | dn.se
Fulpressen om finalen: aftonbladet.se | expressen.se (som för övrigt har en rolig rubbe;)


(förresten, helt rätt par vann. Heja Martin och Cissi, a job well done. Gift er nu!)

6 thoughts on “TV4: Let’s dance, rakt in i skamvrån”

 1. Om du tycker att TV4s mediaspelare är dålig, vad tycker du då om Expressens?

  Den fungerar inte alls i Firefox på Mac och den kräver installation av såväl Flash som Quicktime installerat.

  Det är förresten min gamla arbetsgivare Kamera som gjort den. Nåt sånt hade jag aldrig släppt igenom. Det var bättre förr. :)

  Reply
 2. Om du tycker att TV4s mediaspelare är dålig, vad tycker du då om Expressens? Den fungerar inte alls i Firefox på Mac och den kräver installation av såväl Flash som Quicktime installerat.Det är förresten min gamla arbetsgivare Kamera som gjort den. Nåt sånt hade jag aldrig släppt igenom. Det var bättre förr. :)

  Reply

Leave a Reply