På väg hem från Almedalen och min lista på blogginlägg som ska skrivas är längre än någonsin. Spottar i nävarna och sätter igång med det som kräver mest engagemang från oss alla – valvaka.tv

Du har förhoppningsvis inte missat att vi har sänt gerilla-tv om sociala medier i Almedalen under hela veckan som gått. Grymt kul , fantastisk respons, enastående lärorikt och väldigt, väldigt jobbigt. Men vi är ett rastlöst team och redan på sista kvällen, mellan lördag och söndag, började vi fundera på vad som är en naturlig fortsättning av det vi börjat. 19 september sa någon, och sedan gick det fort.

Innan morgonen grydde var valvaka.tv registrerad och en första sajt fanns på plats. När vi introducerade tanken på söndagens sändning av vår talkshow så började våra gäster på cafe Milagro direkt spåna och delta i processen. Efter någon minut var vi överens om #vvtv som hashtag och det kom många förslag om att köra från flera platser runt om i landen. Från och med nu finns vi på twitter också (@valvaka) och vi är bara i början på ännu en spännande resa.

Vi drivs av att vi tycker politik är viktigt, inte av enskilda partifrågor. Vi drivs av hur det nya medielandskapet ger oss nya möjligheter att bygga demokrati tillsammans. Men skoj och nyttigt är givetvis också centrala element, och båda delarna känner vi att vi får rikligt av… Som fundament vilar även det här projektet på Brit från JMW och mig från Mindpark. Men utan Björn Falkevik, Niclas Strandh och Nikke Lindqvist blir det inte av  – så det är ju tur att hela gänget från almedalen redan signat på

Men viktigast av allt är att vi lyckas göra det här till något nyskapade. Det viktiga är inte att vi strävar efter perfektion, utan att vi strävar efter att flytta gränser, vara kreativa, vara i tiden. På riktigt liksom. Filip och Fredrik visade under Obama-valet att det inte längre finns ETT sätt att göra valvaka på (och det gick ju hyggligt bra;), låt oss nu tillsammans bevisa att det inte heller bara finns två sätt att göra det på. Utan hundratals.

Rent konkret tar vi ett par veckors paus nu, ställtid som vi kunskapsarbetare gärna kallar det. Men klura, diskutera, fundera. Vi är med er på twitter och i bloggen. Låt samtalet flöda. Nu kör vi!