Vulkan.se – vad sysslar ni med egentligen

Det kom ett mail från Vulkan, som på några få rader lyckas presentera ett skolexempel på hur man verkligen inte ska göra. Alltså, att använda sin databas för riktade utskick är perfekt. Men då måste siktet vara rätt inställt. Det här fick jag.

vulkan-1Utöver stavfelen, den allmänt dåliga svenskan, den trista och opersonliga tonen så är det inte en enda siffra rätt. Jag är inte mamma – inte ens kvinna, jag är inte under 30 år, och jag har inte gett ut någon bok via Vulkan. Men jag är registrerad medlem, och bilden nedan visar en del av informationen i min profil på vulkan.se

vulkan-2Så, hur tänkte man när man valde att skicka det mailet till mig? Ni ska ju vara moderna, pigga och smarta. Skämmes, ta mig fan.

Uppdatering: Istället för att kommentera det här går Skugge till attack mot kommunikatörerna. I Resumé skriver hon: ”Därför vill jag starta en egen byrå”. Nu vill jag inte försvara byråerna, men med det här i bagaget så hade jag nog inte varit så pigg på att anlita Skugge heller…

30 thoughts on “Vulkan.se – vad sysslar ni med egentligen”

 1. Ha! Fick också det mailet – man 49 år. Smutt.

  Men – jag reagerade inte. Tänkte – ännu ett led i Vulkans fortsatt märkliga idéer om hur ett print-on-demandförlag inte borde skötas

  Reply
 2. Ha! Fick också det mailet – man 49 år. Smutt.

  Men – jag reagerade inte. Tänkte – ännu ett led i Vulkans fortsatt märkliga idéer om hur ett print-on-demandförlag inte borde skötas

  Reply
 3. Ey, hacka inte på Skugge, hon är upptagen med att prata i en mic en gång i kvarten så att jag kan lyssna på spotify gratis.

  Reply
 4. Ey, hacka inte på Skugge, hon är upptagen med att prata i en mic en gång i kvarten så att jag kan lyssna på spotify gratis.

  Reply
 5. Träffbilden bland män över 40 verkar dock god. “Gammal sökning” som låg kvar? Man, 47 och pappa. Fattas bara boken så kan man ju fråga förlaget om de inte kan byta vinkel.

  Gissar att det vi tre har gemensamt är nyfikenheten på idén och förlaget. Finns mycket spännande man kan göra med ett Lulu.com i svensk tappning så det är synd att sånt här och annat ska tära på anseendet.

  Reply
 6. Träffbilden bland män över 40 verkar dock god. “Gammal sökning” som låg kvar? Man, 47 och pappa. Fattas bara boken så kan man ju fråga förlaget om de inte kan byta vinkel.

  Gissar att det vi tre har gemensamt är nyfikenheten på idén och förlaget. Finns mycket spännande man kan göra med ett Lulu.com i svensk tappning så det är synd att sånt här och annat ska tära på anseendet.

  Reply
 7. Jag fick det också och sorterade mentalt in det under “pinsamma mail som går iväg av misstag innan man har hunnit fixa till texten”.
  Men valet av alla prenumeranter som mottagare är knappast något misstag, bara dåligt tänkt. Visserligen fick de in ett rätt (“mamma”) av tre möjliga när de skickade till mig, men det räcker inte.

  Reply
 8. Jag fick det också och sorterade mentalt in det under “pinsamma mail som går iväg av misstag innan man har hunnit fixa till texten”.
  Men valet av alla prenumeranter som mottagare är knappast något misstag, bara dåligt tänkt. Visserligen fick de in ett rätt (“mamma”) av tre möjliga när de skickade till mig, men det räcker inte.

  Reply
 9. Jag fick också det där mejlet, och jag är givetvis inte kvinna, är inte under 30, och kan nog inte ens sägas vara författare, men jag är intresserad av idén. Min reaktion var att klicka på rapportera spam i gmail-gränssnittet – för det är vad det är. Spam.

  Reply
 10. Jag fick också det där mejlet, och jag är givetvis inte kvinna, är inte under 30, och kan nog inte ens sägas vara författare, men jag är intresserad av idén. Min reaktion var att klicka på rapportera spam i gmail-gränssnittet – för det är vad det är. Spam.

  Reply
 11. Jag fick ett mejl från en resebyrå i går där jag erbjöds en vecka på Mallorca. Flyg från Arlanda, hyrbil ingick och en veckas golf ingick.

  Jag bor i Malmö. Jag har inte körkort. I so don’t golf!

  Är så less på hur företag missköter nyhetsbrev och epostutskick.

  Reply
  • Haha, ”I so don’t golf” ;)

   men det är ju förvisso en lite annan sak, misstänker jag. I det här fallet har jag ju rent av TRYCKT ner min profil i halsen på dem.

   Reply
 12. Jag fick ett mejl från en resebyrå i går där jag erbjöds en vecka på Mallorca. Flyg från Arlanda, hyrbil ingick och en veckas golf ingick.

  Jag bor i Malmö. Jag har inte körkort. I so don’t golf!

  Är så less på hur företag missköter nyhetsbrev och epostutskick.

  Reply
  • Haha, ”I so don’t golf” ;)

   men det är ju förvisso en lite annan sak, misstänker jag. I det här fallet har jag ju rent av TRYCKT ner min profil i halsen på dem.

   Reply
 13. Det är väl ändå ganska välkänt att Ramlösas fotbollskillar spelar som gravida kärringar; därför bör man uppge vilket folkbollslag man håller på att att det inte blir missförstånd i fortsättningen.

  Reply
 14. Det är väl ändå ganska välkänt att Ramlösas fotbollskillar spelar som gravida kärringar; därför bör man uppge vilket folkbollslag man håller på att att det inte blir missförstånd i fortsättningen.

  Reply
 15. Nejmen det måste ju vara en liten prao från 2.a klass som förtattat och skickat ut det där! Jag trodde faktiskt på riktigt att det var ett skämt!

  Reply
 16. Nejmen det måste ju vara en liten prao från 2.a klass som förtattat och skickat ut det där! Jag trodde faktiskt på riktigt att det var ett skämt!

  Reply
 17. Men herregud det där är ju skandal på hög nivå. Ja skämmes tammefan! Intressant med just det ordvalet eftersom gamla Aftonbladet-bimbon med aggressionsproblem Eva-Emma Andersson som nötte sönder det uttrycket i sina pinsamma kolumner har en framträdande roll på Vulkan numer… Kaka söker maka på vulkan tydligen…

  Reply

Leave a Reply