Det kom ett mail från Vulkan, som på några få rader lyckas presentera ett skolexempel på hur man verkligen inte ska göra. Alltså, att använda sin databas för riktade utskick är perfekt. Men då måste siktet vara rätt inställt. Det här fick jag.

vulkan-1Utöver stavfelen, den allmänt dåliga svenskan, den trista och opersonliga tonen så är det inte en enda siffra rätt. Jag är inte mamma – inte ens kvinna, jag är inte under 30 år, och jag har inte gett ut någon bok via Vulkan. Men jag är registrerad medlem, och bilden nedan visar en del av informationen i min profil på vulkan.se

vulkan-2Så, hur tänkte man när man valde att skicka det mailet till mig? Ni ska ju vara moderna, pigga och smarta. Skämmes, ta mig fan.

Uppdatering: Istället för att kommentera det här går Skugge till attack mot kommunikatörerna. I Resumé skriver hon: ”Därför vill jag starta en egen byrå”. Nu vill jag inte försvara byråerna, men med det här i bagaget så hade jag nog inte varit så pigg på att anlita Skugge heller…