#007 av #blogg100 – världsrekord i Klout och gör det själv-Anders

blogg-kloutAntal bloggare på en axel, Kloutscore på den andra. Klicka på bilden för att se även ytterligheterna.

Ja, rubriken är så klart en lek med när två udda personer slog ihop sin Kloutscore och påstod att de slagit världsrekord i Kloutscore. Det skulle bevisa hur duktiga de var på sociala medier, men jag tror och hoppas att hela världen skakade på huvudet. Men om inte så kan det vara värt att meddela att de delar av twitterlistan för #blogg100 som gick att lokalisera på Klout (se hela listan här) tillsammans har fantastiska 13051 i Kloutscore;)

Utöver det blir det bara PDF-rapporten från Notified idag, ett bra sätt att dag för dag följa tillväxten. Det kommer mycket mer statistik och analys efter hand. Fortfarande krasslig. Fortfarande kort. Sorry.

hejigen

Dagens #featuredblogger mötte jag för första gången för hundra år sedan. Jag hade fått för mig att jag skulle börja slabba svart/vitt hemma igen, och Anders hade en kopieringsapparat över. Så då svängde han förbi med den. Trots att vi bara kände varandra från en mailinglista. Sedan har jag insett att det är sådant han gör, denna otroligt godhjärtade man. Men det jag också kommit att lära mig om Anders är att han är grym på att göra saker. Han bara gör liksom. Kickar igång litet förlag för egna och andras böcker, bygger wordpress-sajter på löpande band, är @sweden en vecka – och mycket mer. Men inte minst hittar han på fantastiska projekt som det jag hämtat bilden ovan från, Hejigen. Gamla bilder i nya miljöer, känt koncept men oerhört snyggt genomfört av Anders.

Han #blogg100-bloggar på Arhammar bokstavligen, där vi idag kunde läsa om Oscar som var student på Stockholms Bögskola. Bara en sådan sak. Men vi kan också läsa om Anders nästa projekt. ”Mannen som tog sitt liv – på allvar” är på väg från tryckeriet till din bokhylla. Köp den. Läs den. Håll koll på allt Anders gör och låt dig inspireras.

7 thoughts on “#007 av #blogg100 – världsrekord i Klout och gör det själv-Anders”

  1. Kommer du att göra en uträkning igen när #blogg100 är över? Vore ju intressant att se skillnaden. Siffran borde ju vara högre då om fler får ännu mer läsare och då också större spridning i diverse kanaler.

    Reply
    • Absolut. Det är skälet till att jag inte tänker lägga till eller dra ifrån personer från Klout-listan, även om jag kompletterar Twitter-listan. Klout kommer jag att jämföra vid ett par punkter under resan, och så klart på slutet. Det är nästan perfekt mot den släpande 90 dagars-cykel som Klout använder.

      Reply

Leave a Reply