Aftonbladet och den moraliska kompassen

Aftonbladets publicering om Littorin-affären har väckt många frågor, och jag har tidigare kommenterat på tex Meltwaters blogg.

Så, idag var det debatt. Deltog gjorde Aftonbladets chefredaktör Jan Helin och Lena Mellin, chef för samhällsredaktionen, samt pr-konsulten och tidigare politisk reportern Lars Adaktusson, SSU:s ordförande Jytte Guteland, kristdemokraten Ella Bohlin och centerpartisten Fredrick Federley.

Debatten var underhållande och märklig. Men det mest fantastiska är att se vad som ligger tillsammans med videon från debatten. Så här såg det ut på sajten (och tack till Klaus Peter för skärmdumpen) där ”Linda” tycker jag ska lägga till henne som vän…

Tänk om Linda i själva verket är Anton?

Alltså, mycket av debatten handlade om den moraliska kompassen. Om hur det – även om det inte var olagligt – är olämpligt för en minister att ”sexchatta”. Ella Bohlin och Jytte var inne på samma spår, och menade att vi sannolikt allihop kunde skriva under på att det var olämpligt. Inte nog med säkerhetsrisken, att landa i famnen på en kriminell kille istället för en mysig tjej – det stod liksom klart att det var ”olämpligt” på ett helt annat plan också. Läs ”omoraliskt”.

Men då måste jag ju så klart fråga var den gränsen går. Jag antar att Aftonbladet har en lista på vad som är ok och inte. På deras sajt har vi i alla fall fått reda på att Aftonbladet anser att eDarling är ok. Sajten för singlar med höga anspråk. Sajten där det bara bjuds på sofistikerade och högutbildade singlar.

Anyway. Det här är ett sluttande plan, ännu ett. Och jag tycker Aftonbladets debattstil tyder på att de själv känner att det sluttar rejält.

Uppdaterat: Kjellberg var långt före mig på bollen. Sry!

Kanske är det egentligen bara så enkelt att man behöver se till att ha hjärnan startad och inte göra något som man inte kan stå för. Be honest and do good shit. Och följ de utmärkta råden på Aftonbladets partnersajt.

Men här är klippet, se det själv. Utöver ovanstående tittade jag storögt och fascinerat när Lena Mellin tappar konceptet fullständigt och far ut på ett alldeles rasande sätt mot Frederick Federly. Svårt att inte tro att Mellin känner sig rejält pressad, och man undrar så klart vad det är som skaver i skon. Kolla ca 35 min in i klippet.

6 thoughts on “Aftonbladet och den moraliska kompassen”

  1. Redan i lördags fanns annonsen från eDarling intill Lena Mellins artikel om Littorin (något jag noterade i mitt blogginlägg: http://bit.ly/mnDT9i). Där försvann annonsen efter ett tag, men uppenbarligen bara tillfälligt…

    Reply
  2. Tack själv för länken. ;-)
    Synd bara att hela min internet-infrastruktur är nere pga Surftown. ;-)

    /Klaus

    Reply

Leave a Reply