Almedalsapparna – en genomgång från #gma11

@deeped har gjort en genomgång av de olika apparna som finns för Almedalsveckan i telefonen. Vi gick igenom dem i söndagens God morgon Almedalen, men här är det i textform också.
Finns det ingen länk är det bara att söka på appens namn i appstore.

Almedalsveckan
En mobilversion av det officiella programmet. Evenemangen listade och möjlighet att skapa sitt eget dagsprogram. Du kan se evenemangen i en lista eller söka både fritext och genom filtrering. Möjlighet att visa endast enskilda evenemang på karta förutom i funktionen Nära mig där evenemang som ligger i närheten av dig som användare syns. Ingen delning till sociala nätverk.
www.almedalsveckan.mobi

Almedalsmolnet (Almedalen i Appstore)
Webapp + app med filtrering och fritextsökning. Min kalenderfunktionen är därmed möjlig att hantera både via mobiltelefonen och via datorn. Enda tjänsten som också har en Facebookapp på apps.facebook.com/almedalen. Kolla in vad som är aktuellt just nu och i närheten. Inloggning via Facebook möjlig och allt är delbart till Facebook och Twitter. Efter seminarierna kommer man kunna hitta dokumentation: slides och filmer på respektive evenemangssida. Twitter, bloggar och nyhetsflöden finns att tillgå i appar och på själva webbplatsen. Finns en version för WP7 till veckan börjar.
almedalsmolnet.se

Almedalsnytt
En app för den som vill vara informerad. Nyhetsflöde, bloggflöde och twitterflöde inriktat på Almedalen från Infopaq. Inget mer.

Aftonbladet Almedalen (Almedalen i appstore)
Specialapp som samlar allt som Aftonbladet publicerar runt almedalen i deras jättesatsning på politikerveckan. Webb-TV, artiklar, kommentarer samlas och kan läsas i telefonen. Inga evenemang och liknande i den. Självklart delbart till sociala medieplattformar.
aftonbladet.se

Fortum Almedalen
Webbapp med både alla evenemang men också förfiltrerat val av evenemang inriktade på energi och miljö respektive Fortums egna event. Självklart direkt åtkomst till deras blogg och deras usp är att man via den appen också hittar Fortums laddplatser för mobiltelefoner i Almedalen. Snyggt gjort för att vara ett företag med egenintressen i Almedalen. Sökning och filtrering finns självklart där. Dela allt till twitter och facebook.
fortum.se/almedalen

Fokus/Gullers Almedalen (Fokus Almedalenapp i appstore)
Ren evenemangsapp. Snygg med bra karta med olikfärgade “nålar” och partisymboler, och möjlighet att söka, göra sin egen kalender genom att favoritmärka olika event. Extraplus för filtreringen som både handlar om tillgänglighet runt personer med hörselnedsättningar men också möjligt att filtrera för den som är hungrig (Måste ha mat) respektive vill mingla (Måste ha mingel). Inte kopplat till sociala nätverk dock. Inga nyheter eller kopplingar till Makthavare.se och andra bloggar.
almedalen.fokus.se

7 thoughts on “Almedalsapparna – en genomgång från #gma11”

      • Som svarat ungefär på Twitter nyss: “Funkar” är en definitionsfråga. Sök funkar t.ex. inte i Fokus mobilversion av sin app. Och gällande penetrationen av mobiler: Tur att våra skattepengar investeras på ett bra sätt – i iPhones till våra politiker! :)

        Reply

Leave a Reply