Amnesty och unsubscribe

26 thoughts on “Amnesty och unsubscribe”

 1. Eftersom den här filmen syftar på Guantanamo så är det INGEN av fångarna som är dömd, åtalad eller ens misstänkt. Det är en ganska grundläggande princip i ett funktionsdugligt rättssystem att man döms först, sedan får man straffet. Det ska inte vara så svårt att begripa.

  Reply
 2. Eftersom den här filmen syftar på Guantanamo så är det INGEN av fångarna som är dömd, åtalad eller ens misstänkt. Det är en ganska grundläggande princip i ett funktionsdugligt rättssystem att man döms först, sedan får man straffet. Det ska inte vara så svårt att begripa.

  Reply
 3. Terrorister är brottslingar, och de ska dömas enligt vårt vanliga rättsväsende. Men kriget mot terror är något annat. Man sätter rättsäkerhet och normala regler helt åt sidan – och det tycker jag är en skrämmande utveckling.

  Men det var inte meningen att dra igång någon stor debatt här, det finns bättre forum för det.

  Alldeles oavsett vilket så uppskattar jag kommentarer, så länge de inte är anonyma. Signa med namn, så blir en ev debatt mer givande.

  Reply
 4. Terrorister är brottslingar, och de ska dömas enligt vårt vanliga rättsväsende. Men kriget mot terror är något annat. Man sätter rättsäkerhet och normala regler helt åt sidan – och det tycker jag är en skrämmande utveckling.Men det var inte meningen att dra igång någon stor debatt här, det finns bättre forum för det. Alldeles oavsett vilket så uppskattar jag kommentarer, så länge de inte är anonyma. Signa med namn, så blir en ev debatt mer givande.

  Reply
 5. Detta är så sjukt att jag blir illamående när jag tänker på det. Spärra in människor utan rättegång och tortera dem dag efter dag i flera år. Om man får fram information är den sannolikt dålig eller falsk, även om personen som torterats tror på den själv till slut. Fy fasen!

  Reply
 6. Detta är så sjukt att jag blir illamående när jag tänker på det. Spärra in människor utan rättegång och tortera dem dag efter dag i flera år. Om man får fram information är den sannolikt dålig eller falsk, även om personen som torterats tror på den själv till slut. Fy fasen!

  Reply
 7. Till inlägget ovan: Om du läser de inlägg som inte är borttagna så ser du att jardenberg inte vill föra en ev debatt med Anonyma. Jag antar att det är därför som alla anonyma inlägg tagits bort. Och eftersom det är hans blogg så får han göra som han vill. :)

  Till jardenberg: Mycket intressant och det väcker onekligen en hel del tankar. Tack för att du gjorde mig uppmärksam på det här. Cheers!

  Reply
 8. Till inlägget ovan: Om du läser de inlägg som inte är borttagna så ser du att jardenberg inte vill föra en ev debatt med Anonyma. Jag antar att det är därför som alla anonyma inlägg tagits bort. Och eftersom det är hans blogg så får han göra som han vill. :)Till jardenberg: Mycket intressant och det väcker onekligen en hel del tankar. Tack för att du gjorde mig uppmärksam på det här. Cheers!

  Reply
 9. Detta är självklart ett dramatiserat inslag men det är väldigt bra gjort. Det finns två sidor av alla krig och kriget mellan USA och muslimer är bara för dumt. Båda sidor har så mycket hat i blodet och båda sidor tar hjälp av religon. Jag har väldigt svårt att skilja dom åt. “Tack gode gud att vi bo i sverige?!”

  Reply
 10. Detta är självklart ett dramatiserat inslag men det är väldigt bra gjort. Det finns två sidor av alla krig och kriget mellan USA och muslimer är bara för dumt. Båda sidor har så mycket hat i blodet och båda sidor tar hjälp av religon. Jag har väldigt svårt att skilja dom åt. “Tack gode gud att vi bo i sverige?!”

  Reply
 11. Alla är anonyma på internet, att inte vilja diskutera med någon för dom inte orkar skriva in sitt namn är ganska löjligt.
  Diskussionen är i flera fall viktigare än avsändaren.

  Reply
 12. Alla är anonyma på internet, att inte vilja diskutera med någon för dom inte orkar skriva in sitt namn är ganska löjligt. Diskussionen är i flera fall viktigare än avsändaren.

  Reply
 13. Man kan inte deklarera ett krig mot terror, terror är något som alltid har funnits och alltid kommer finnas. Det enda Amnesty gör när de skapar sådan här reklam är att ge mer bränsle åt elden- de publicerar och ger terrorn den uppmärksamhet den lever på och allting fortsätter i den onda cirkel som i sin tur går i terroristernas händer. Jag säger tuppen upp åt dramatiken och verklighetsingivningen till detta men tummen ner åt själva konceptet.

  Reply
 14. Man kan inte deklarera ett krig mot terror, terror är något som alltid har funnits och alltid kommer finnas. Det enda Amnesty gör när de skapar sådan här reklam är att ge mer bränsle åt elden- de publicerar och ger terrorn den uppmärksamhet den lever på och allting fortsätter i den onda cirkel som i sin tur går i terroristernas händer. Jag säger tuppen upp åt dramatiken och verklighetsingivningen till detta men tummen ner åt själva konceptet.

  Reply
 15. Helt korrekt. “The war on terror” är bara retoriskt snömos, propagandistiskt trams för att bana väg för en helt annan agenda – det vet varje tänkande individ.

  Vad Amnesty gör är attsätta spotlighten på något som sjukt i den amerikanska samhällsutvecklingen.

  Alltså, i den bästa av världar uppfattas Bush, Rumsfeld, O’Reilly eller valfri annan högerdocka rent av löjeväckande. Men något har hänt.

  Something is rotten in the states of America.

  Amnesty. All the way.

  Reply
 16. Helt korrekt. “The war on terror” är bara retoriskt snömos, propagandistiskt trams för att bana väg för en helt annan agenda – det vet varje tänkande individ. Vad Amnesty gör är attsätta spotlighten på något som sjukt i den amerikanska samhällsutvecklingen. Alltså, i den bästa av världar uppfattas Bush, Rumsfeld, O’Reilly eller valfri annan högerdocka rent av löjeväckande. Men något har hänt. Something is rotten in the states of America.Amnesty. All the way.

  Reply
 17. Ger man sig in i leken får man leken tåla!
  Helt rätt om det är en människa som har utfört/planerat ett “terror-dåd”
  Problemet är dock som alltid, tänk om personen är helt utan skuld….Svår balansgång. Därför tycker jag att sådan behandling borde totalförbudas!
  Dubbelmoral? Nope! Svår balansgång!

  Reply
 18. Ger man sig in i leken får man leken tåla!Helt rätt om det är en människa som har utfört/planerat ett “terror-dåd”Problemet är dock som alltid, tänk om personen är helt utan skuld….Svår balansgång. Därför tycker jag att sådan behandling borde totalförbudas!Dubbelmoral? Nope! Svår balansgång!

  Reply
 19. Amerikaner är dom största serie-krigsförbrytarna i världshistorien. De har hunnit döda så mycket folk de sista 500 åren att Hitler och Stalin sammanlagt börjar likna glada amatörer med en tändare och sprayburk.

  Och det kommer inte bli någon förändring förrän männen och kvinnorna i EU och Asien, vågar visa att dom har ett PAR och börjar bojkotta allting amerikanskt.

  Sluta köpa deras tvserier, sluta importera produkter och mat, sluta köpa deras kultur. Gör dom till ett U-Land, klassa dom som terrorister och lås in dom på allihopa i fångläger och gör mot dom vad de har gjort mot andra i närmare 150år..

  Reply
 20. Amerikaner är dom största serie-krigsförbrytarna i världshistorien. De har hunnit döda så mycket folk de sista 500 åren att Hitler och Stalin sammanlagt börjar likna glada amatörer med en tändare och sprayburk.Och det kommer inte bli någon förändring förrän männen och kvinnorna i EU och Asien, vågar visa att dom har ett PAR och börjar bojkotta allting amerikanskt.Sluta köpa deras tvserier, sluta importera produkter och mat, sluta köpa deras kultur. Gör dom till ett U-Land, klassa dom som terrorister och lås in dom på allihopa i fångläger och gör mot dom vad de har gjort mot andra i närmare 150år..

  Reply
 21. Snyggt gjort av “petter.” att använda begreppet “högerdocka”, så att det inte kan råda någon tvekan om att alla vänstermänniskor är goda idealister medan alla högermänniskor är onda sadister. Typiskt socialister att hålla på och blanda in vänster/höger där det inte hör hemma. Relevansen ifrågasätts …

  Reply
 22. Snyggt gjort av “petter.” att använda begreppet “högerdocka”, så att det inte kan råda någon tvekan om att alla vänstermänniskor är goda idealister medan alla högermänniskor är onda sadister. Typiskt socialister att hålla på och blanda in vänster/höger där det inte hör hemma. Relevansen ifrågasätts …

  Reply
 23. tråkigt att kommentarer tas bort av författaren då de ej överenstämmer med hans åsikter.

  Förändring kräver diskussion.

  Reply
 24. tråkigt att kommentarer tas bort av författaren då de ej överenstämmer med hans åsikter.Förändring kräver diskussion.

  Reply

Leave a Reply