Anders Mildner om #journalistroll – live på lördag

Uppdatering: Arkiverat här

På lördag den 5 februari kl 13.00 kan du se, höra och diskutera med Anders Mildner när han presenterar sin text ur boken ”Vad väntar runt hörnet”. Först en rejäl föreläsning från Anders, sedan diskuterar vi tills vi tröttnar. Det blir suveränt!

Mycket har redan har redan sagts i den stormande, och stundtals förvirrande, debatten – här tar vi den ett varv till, med huvudpersonen på plats både i Lund och på nätet. Rulla neråt för detaljer och anmälan.

Anders Mildner i högform. CC BY-NC-SA Bisonblog

I anslutning till boken arrangerade simo ett seminarium som blivit omtalat. Framför allt har inledningen av Anders Mildner kommit att stå i centrum för debatten, men eftersom alla inte var där och man inte lyckades spela in eller sända det live så gör vi ett omtag. Anders presenterar det så här:

Medielandskapet genomgår just nu en dramatisk förändring. Men vad innebär detta för journalistrollen?
Under rubriken “Den stora upplösningen – om behovet av en ny journalistidentitet” går Anders Mildner tillbaka i presshistorien för att ta reda på varifrån de journalistiska idealen egentligen kom ifrån och diskuterar sedan hur de står sig i dagens situation.
Föreläsningen är en utbyggd variant av det anförande som hölls i Stockholm den 26 januari och som gav upphov till en av den här veckans största mediedebatter.


På nätet: lör 2011-02-05 kl 13.00 @ jardenberg.se/live
På plats: Södra Esplananden – kreativ studio och galleri. Kungsgatan 4 Lund. Tid: 13.00
Fri entré, alla är välkomna! Men klicka gärna i om du kommer eller inte på vårt Facebookevent, så vi vet ungefär hur många vi blir.

Läs gärna Anders text inför, du hittar den som gratis PDF här. Missa inte att kolla din spambox, mailet med hämta hem-länken har en förmåga att landa där. Stöter du på problem, kontakta mig på mail eller twitter.

8 thoughts on “Anders Mildner om #journalistroll – live på lördag”

Leave a Reply