Ett av de exempel jag visar upp på Creative Day är en snygg design/demo från A List Apart. Artikeln som beskriver modellen har rubriken Responsive Web Design. Alla, och jag skojar inte, har efteråt hört av sig och bett om länken igen. Så här är den, och här är en film som visar effekten.

Demonstration of Responsive Web Design from Peter Murray on Vimeo.

Det bygger på media query, smartness och en skopa av adapt, respond, and overcome. Men det är snyggt, och det är inte svårt för en webbsnickrare eller pixeljuckare att implementera. Läs artikeln eller hoppa direkt till det färdig resultatet. Storleksförändra det fönstret och see the magic. Spana också in responsive typesetting som kommer som en sidonot på slutet. Bra det också.

Att jag gillar den här är så klart för att den passar som hand i handske med min kärlek för ”one machine, many windows”.

Uppdatering: Missa inte att den här sajten just nu är testbänk för ett sådant tema. Mer läsning i anslutning till storyn om fantastiska Staffanstorp. Missa inte heller att det finns mycket inspiration att hämta på mediaqueri.es (vad säger du om det domän-namnet;)