Nu kör jag IPv6 - gör du?

Det är väl ingen överdrift att jag tjatat om IPv6, men det har känts lite kluvet eftersom jag själv inte kunna stödja det. Nu är det fixat, sedan flytten av Mindpark och den här sajten till Glesys har jag äntligen placerat my money where my mouth is. Men jag vill ändå sträcka ut ett tack till de superstars på Loopia och Binero som jag vet kämpar med de här frågorna. Jag hoppas verkligen att majoriteten av de större tjänsterna och leverantörerna har hunnit få IPv6-stöd till den stora dagen: World IPv6 Day, den 8 juni.

För egen del har jag två stora problem kvar att jobba med. Det ena är att Google Apps, som tar hand om min mail, kalender, docs etc, ännu inte stödjer IPv6, men det finns en inofficiellt besked som säger att det ska vara på plats till 8 juni. Ett värre problem är att Sveriges största ISP för privatpersoner, Com Hem, verkar stoppa huvudet i sanden helt och hållet. Det är stört omöjligt att få något vettigt besked från dem, och det är inget annat än skandal. Det är helt sjukt pinsamt, faktiskt.

Snart dags att kampanja på allvar mot dumheten?

Hur är din IPv6-status? Testa din sajt – och din uppkoppling. Nu. Den 8 juni är det för sent att så där med skammens rodnad ;)

Uppdatering: Jag ropade hej lite för tidigt. Även om du kan fråga DNS för jardenberg.se/jardenberg.se efter AAAA-records till mina sajter och få korrekta svar, så kommer man inte så pass långt med ren IPv6. Det går nämligen bara att hitta mina DNSer via IPv4… Det  här med DNS är en charmerande välorganiserad röra, och det är mycket som ska på plats nu när man adderar IPv6 till mixen. Det som stör mig mest är att validatorn ovan inte talar om det för mig. Och att det inte finns någon annan som gör det heller. Snabba, smarta @patrikhson gjorde ett hack på go6.se som bär en bit. Mer följer snart.