De 100 mest inflytelserika tech-investerarna i Europa – och jag är med

The 100 most influential technology investors in Europe

”Love it. Makes me feel like the Justin Bieber of venture” säger Hussein Kanji, som toppar listan. Det är lika kul som när Ola Ahlvarsson kallar mig ”Sociala mediers Blondinbella” på SIME.

När The Telegraph listar de 100 mest inflytelserika investerarna inom tech i Europa landar jag på en delad plats nummer 14. Det känns inte helt förväntat, och listan är allt lite speciell. Den är skapad genom att man matchat investerare mot ranking från Peerindex. Jag hade ingen koll tjänsten tidigare men nyss satte jag upp min profil och det är ett ganska läckert upplägg.

ett spindeldiagramNär man tittar på hur Peerindex ser på mig så verkar man ha hyggligt bra koll. Spindeldiagrammet, tex, visar tydliga spikar mot TEC och LIF och en avgrundsdjup dal vid SPO. Lägg markören över digrammet för en förklaring av de olika förkortningarna. Bakom kulisserna på sin dashboard kan man hitta en massa annat godis, och det känns ovanligt genomarbetat – och transparent – för den här kategorin tjänster.

Grunden är att den genom att analysera mina peers och mina aktiviteter försöker bygga upp en slags bild av min reach, min påverkan, mitt inflytande. Ungefär som Klout (som är väldigt fluffigt, men tagit något slags postition som standardmått) och Trstrank (som nyligen uppdaterades och gjorde kaos med svenska twittoppen;).

Är det då viktigt med alla de här sätten att ”mäta” twittrare? Ja och nej. Å ena sidan är det nog det minst viktiga av allt som har med Twitter att göra. Jag ser det personligen mest som ett kul tidsfördriv som fascinerar mig med sin uppbyggnad. Det betyder ytterst lite, egentligen. Men jag ska givetvis inte sticka under stol med att det spelar viss roll för mig som konsult i den här branschen att själv ligga hyfsat till på de här listorna. Man kan travestera det gamla uttrycket: ”Klart man kan ha kul i sociala medier utan hög Klout, men det är dumt att chansa” ;)

Och framför allt ska jag inte sticka under stol med att när Telegraph gör ett knäck som det här – då sänder jag en tacksam tanke till Peerindex. Vi kan älska eller hata mer eller mindre väl underbyggda listor – men oj vad det smäller till när de presenteras. Plats 14 i Europa. Jag myser lite åt det i kväll. I morgon ska jag läsa ett par hundra mail.

3 thoughts on “De 100 mest inflytelserika tech-investerarna i Europa – och jag är med”

Leave a Reply