Att sända världsmusik live från ett tusenårigt kloster

Livesändning med The Middle East Peace Orchestra på Bosjökloster

I helgen var jag och sände live video från en fantastisk konsert med The Middle East Peace OrchestraBosjökloster. Du kan kolla in sändningen som det blev live här på Bambuser, men också jämföra med hur det blev i full kvalitet som jag publicerade i efterhand (mer info). Det är klart att man kan se och höra skillnad men…

Betänk att det inte fanns något internet på plats. Jag var hänvisad till det jag kunde bära med mig. I det här fallet fanns det inte 4G att tillgå, Telia hade inte ens 3G på platsen, med med ett abonnemang från varje operatör löser det sig nästan alltid ändå.

Den här gången var det Tre som var bäst, jag fick 2 mbit ner, och nästan 1,5 mbit upp – och det är ju det senare som är viktigt när det ska sändas video.
HTC med Tre som trådlös accesspunkt på Bosjökloster
Jag letade upp platsen med bäst mottagning och slog igång den inbyggda accesspunkten för wifi. Sedan kunde jag ansluta mina datorer som stod 20 meter längre bort via det trådlösa nätet och både surfa och sända live. Det gäller bara att ha tillgång till ström så klarar man det mesta idag ;)

Det här börjar bli väldigt odramatiskt för mig, jag har jobbat så här regelbundet i flera år nu. Ändå slår det mig ibland, i synnerhet omgiven av både musik och slottsmurar med tusenåriga anor, hur fantastiskt det är. Tänk allt som vi kan göra idag, som generationen före oss inte ens kunde drömma om. Är det inte synd om vi låter bli att utnyttja den gåva tekniken gett oss?

Har du utnyttjat tekniken till något bra idag?

– Posted using BlogPress from my iPhone

4 thoughts on “Att sända världsmusik live från ett tusenårigt kloster”

 1. Det som är mindre fantastiskt är att det fortfarande inte är speciellt mobilt att titta på sändningen. Tacka vet jag något av alternativen till Bambuser.

  Reply
  • Bambuser har lite meck med sina länkar, redirects etc – men grundlänken till ett klipp funkar finfint i mobila enheter. Tex den här http://bambuser.com/v/1855553

   (Riktigt långa klipp går inte att se i efterhand, men live är deras kvalitet bäst i klassen)

   Reply
   • Jaha se där, det måste vara relativt nytt? Tidigare har det gått att hjälpligt se klipp i efterhand, men har aldrig fått det funka med live-sändningar. Sedan funkade det lite på Iphone men inte Ipad osv. Tycker ändå t.ex. Ustream verkar smidigare, i alla fall för den som tittar.

    Reply

Leave a Reply