Basecamp börjar komma på plats

Vi kommer att hantera både projekt och internkommunikation (den strukturerade och tråkiga delen;) via Basecamp från 37signals. Jag tror jag har tjatat om det innan – där alla andra projektverktyg alltid har slutat som öde informationskyrkogårdar så verkar Basecamp ha det där lilla extra som gör att folk trivs där.

Men jag har aldrig satt upp en så här stor miljö, det ska bli spännande att se hur det fungerar. Än så länge är vi ca 30 pers, från sex företag, ett par externa krafter och fem projekt. Innan vi är klara med den inledande setupen så kommer det att finnas minst 40 projekt i olika stadier och jag tror att vi kommer att vara ungefär dubbelt så många personer.

I det perspektivet känns det väldigt bra att jag idag satt i samtal med en ung och ambitiös kandidat till platsen som projektledare. En som kan börja i princip på studs. Det kommer att behövs…

För övrigt kan jag nämna (sådär lite tråkigt halvhemligt som jag sagt jag inte ska göra) att vi skrev vårt första avtal idag. Rent tekniskt är det inte skrivet, men det blir det på fredag. Bahh. Advokater. Det är inget som gungar världen, men det är iaf kul att komma ur startblocken. Att jag inte kan berätta mer beror på att jag lovat att vänta på att deras PR-folk skulle höra av sig. Sånt trodde jag inte man behövde vänta på? Anyway – de får en dag till på sig, sedan berättar jag ändå.

På tal om 37signals. Har du inte redan laddat hem och läst deras PDF ”Getting real” så tycker jag du ska göra det nu. Direkt. Här har du den. Seth Godin gillar den också, och det är ju en bra sak.

6 thoughts on “Basecamp börjar komma på plats”

  1. “Getting Real” är en grymt bra bok, köpte den smidigt och billigt från Lulu, vars priser står sig mycket väl med både Adlibris och Bokus trots on-demand-tryckning, och det måste varit en av de faktaböcker jag läst pärm till pärm snabbast. Definitivt något alla borde läsa oavsett om man är i webbranchen eller ej.

    Basecamp verkar också bra, ska precis dra igång ett samarbete med några andra frilansande webbutvecklare som vi nog ska försöka ha där. Hoppas du återkommer till hur det fungerar för er.

    Reply
  2. “Getting Real” är en grymt bra bok, köpte den smidigt och billigt från Lulu, vars priser står sig mycket väl med både Adlibris och Bokus trots on-demand-tryckning, och det måste varit en av de faktaböcker jag läst pärm till pärm snabbast. Definitivt något alla borde läsa oavsett om man är i webbranchen eller ej.

    Basecamp verkar också bra, ska precis dra igång ett samarbete med några andra frilansande webbutvecklare som vi nog ska försöka ha där. Hoppas du återkommer till hur det fungerar för er.

    Reply

Leave a Reply